Filmmuziek

BAFTA Best Original Score gewonnen door Disneyfilm Soul

foto: ANP
  1. Klassiekchevron right
  2. BAFTA Best Original Score gewonnen door Disneyfilm Soul

Componisten Atticus Ross en Trent Reznor hebben een BAFTA Award gewonnen voor hun score voor de animatiefilm Soul. Voor deze soundtrack werkten ze nauw samen met muzikant en zanger Jon Batiste. Ook won de film een BAFTA in de categorie Beste Animatiefilm.

De 74e British Academy Film Awards werden op 10 en 11 april 2021 uitgereikt in de Royal Albert Hall in Londen. Veel van de genomineerden konden echter niet fysiek aanwezig zijn bij de uitreiking vanwege het coronavirus.

In Soul belandt een New Yorkse jazzpianist plotseling in een vreemd, magisch land, dat zich bevindt tussen de aarde en het hiernamaals. In de film klinkt dus veel jazzmuziek. Naast de piano en blaasinstrumenten gebruikten componisten Ross en Reznor vaak synthesizers voor deze soundtrack.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De bekendmaking van Best Original Score. Componist Atticus Ross geeft het dankwoord via een videoverbinding.

Filmcomponist Matthijs Kieboom over de soundtrack van Soul

De filmscore van Soul maakt ook kans op een Oscar. De Oscars worden uitgereikt op 26 april 2021. Voor De Dag-presentator Thomas van Vliet analyseerde samen met filmcomponist Matthijs Kieboom de kanshebbers voor een Oscar, waaronder Soul.

Beluister de complete soundtrack van Soul op Spotify

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Omslag: ANP

Filmmuziek Top 200

De Filmmuziek Top 200 was een feest! Op donderdag 7 en vrijdag 8 maart hoorde je de meest aangrijpende en onvergetelijke soundtracks bij NPO Klassiek.

🍿 Bekijk de lijst van 2024

🎬 Meer Filmmuziek

Ster advertentie
Ster advertentie