Funfact

7 redenen om als volwassene piano te leren spelen

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. 7 redenen om als volwassene piano te leren spelen

Heb jij er ook altijd van gedroomd om piano te kunnen spelen? Of heb je als kind pianoles gehad en zou je het pianospel weer willen oppakken? Ook als je al wat ouder bent kun je piano leren spelen. Wij geven je 7 redenen om het gewoon te proberen!

  1. Je hebt altijd al piano willen spelen… dat alleen al is een goede reden om het te doen! Jouw motivatie is het belangrijkst. Het zou weleens het begin kunnen zijn van een nieuw avontuur.

  2. Pianospelen traint je hersenen. Je brein is continu aan het leren. Houd je van puzzels en sudoku’s? Dan vind je pianospelen vast een interessante uitdaging. Je combineert het lezen van bladmuziek (brein) met het indrukken van de pianotoetsen (fysiek).

  3. Het is goed voor je gewrichten. Door je polsen en vingers in beweging te houden geef je artritis en andere degeneratieve ziekten minder kans. Doe je al aan yoga of pilates? Dan is je lichaam soepel, maar je vingers nog niet. Door piano te spelen pak je die gewrichten ook meteen mee!

  4. Het is ontspannend. Om goed piano te kunnen spelen moet je zelf ook ontspannen zijn. Voor je het weet pas je die ontspannen houding ook toe op andere gebieden van je leven. Minder stress, meer geluk! En als je met andere mensen samen muziek maakt, vergroot je ook je sociale leven.

  5. Het verhoogt je zelfvertrouwen. Pianospelen kan je het gevoel geven iets heel bijzonders te kunnen. Zie je jezelf al mooie muziek maken voor je vrienden en familie? Een muziekstuk onder de knie krijgen geeft je het gevoel succesvol te zijn.

  6. Het verbetert je wiskundige en muziektheoretische vaardigheden. Als je leert pianospelen, krijg je automatisch ook wat muziektheorie mee. Ritmes, muzieknotatie, maatsoorten: allemaal op wiskunde gebaseerd. Bovendien leer je ook nog eens de betekenis van Italiaanse termen. Goed voor je algemene ontwikkeling!

  7. Je leert beter luisteren. Als je zelf muziek maakt, word je je er ineens van bewust hoeveel muziek er om je heen te horen is. Muziek bij films, in de winkel, op de radio... En misschien ontdek je wel nieuwe muziek die je ook zelf wilt leren spelen.

Staat piano leren spelen nog op je bucketlist? Wacht dan niet langer, maar neem die stap en ga op pianoles!

Ster advertentie
Ster advertentie