Gezondheid

Zingen in een koor helpt tegen stress en eenzaamheid

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Zingen in een koor helpt tegen stress en eenzaamheid

Tegenwoordig kampen veel mensen, waaronder veel studenten, met stressklachten. De Britse psychiater Sir Simon Wessely gelooft dat veel studenten geholpen zullen zijn als zij meedoen aan een groepsactiviteit, waaronder een koor.

Sir Wessely bekritiseert de standaard-methodes die veel scholen en universiteiten bieden aan overspannen en neerslachtige leerlingen. Zo zal enkel een behandeling van een psycholoog en/of het gebruik van medicijnen niet altijd voldoende werken. Het gevaar is dat de student te snel wordt gediagnosticeerd met een mentale stoornis, terwijl veel studenten eerder kampen met overbelasting en eenzaamheid. Deze klachten kunnen opgelost worden door onder de mensen te zijn.

Saamhorigheid

Zingen in een koor geeft een gevoel van saamhorigheid, aangezien er onderling goed samengewerkt moet worden. Daarnaast helpt het zingen voor het oproepen van een prettig en vaak melancholisch gevoel. Deze ervaring heb je vaak ook door alleen al te luisteren naar muziek, maar door muziek zelf te maken wordt dit gevoel nog meer versterkt.

Wij hebben een prettige lijst samengesteld met daarin koormuziek. Het beluisteren van deze lijst zorgt wellicht al voor enige ontspanning!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie