Hart & Ziel nieuws

NPO Radio 4 Hart & Ziel wordt Klassieke Top 400

foto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. NPO Radio 4 Hart & Ziel wordt Klassieke Top 400

Het jaarlijkse feest van de klassieke muziek van NPO Radio 4 wordt vernieuwd. De opzet wordt anders en het feestelijke evenement krijgt een nieuwe naam: de Hart & Ziel Lijst wordt de Klassieke Top 400!

Wat verandert er?

Het hart van de Klassieke Top 400 is en blijft de lijst van klassieke muziekstukken die de NPO Radio 4-luisteraars het meest raken, inspireren, ontroeren, energie geven, troosten of herinneringen tot leven brengen. Maar we breiden die lijst uit van 300 naar 400 klassieke muziekstukken, samen dus de NPO Radio 4 Klassieke Top 400.
100 meer uit te zenden klassieke werken bekent ook dat we uitzendtijden aan gaan passen.

Wanneer wordt de Klassieke Top 400 uitgezonden?

De Klassieke Top 400 is te horen van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober, van 7.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds. We sluiten de week af met het Top 400 Concert op vrijdag 23 oktober, live vanuit TivoliVredenburg. Het traditionele Hart & Ziel Festival gaat dit jaar online: de hele week kun je meedoen en meekijken met het online NPO Radio 4 Festival, met workshops, lezingen, concerten en een online pubquiz.

Wanneer kan ik mijn stem uitbrengen?

De stembussen zijn geopend van vrijdag 2 oktober tot en met vrijdag 9 oktober. De stembussen sluiten om 20:00 uur op de laatste stemdag.

Waar kan ik mijn stem uitbrengen?

Stemmen kan online op deze website van vrijdag 2 oktober tot en met vrijdag 9 oktober. De stempagina sluit om 20:00 uur op de laatste stemdag.
Tijdens de stemweek rijdt de NPO Radio 4 Stembus met onze presentatoren door het hele land om stemmen op te halen en verhalen van luisteraars te laten horen. De bus is elektrisch, dus onze enige uitstoot is klassiek!

Wanneer wordt de Klassieke Top 400 bekendgemaakt?

De lijst zal op donderdag 15 oktober bekend worden gemaakt op onze website.

Ster advertentie
Ster advertentie