Hart & Ziel nieuws

Hart & Ziel: dit stemmen de Radio 4 presentatoren

  1. Klassiekchevron right
  2. Hart & Ziel: dit stemmen de Radio 4 presentatoren

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Micha Windgassen stemt op Shostakovich

De Vijfde symfonie van Sjostakovitsj is het meest indrukwekkende stuk dat ik ooit heb gehoord in de concertzaal. Ik heb het nu drie keer live gehoord en steeds zit ik van begin tot eind met kippenvel.

Carine Lacor stemt op Caterina Assandra

Caterina Assandra, een Italiaanse die eind 16e begin 17e eeuw leefde. Op 19 jarige leeftijd ingetreden als Benedictijner non en vervolgens als organiste opgeleid. Schreef mooie 2 tot 3 stemmige motetten maar ook voor die tijd heel innovatieve composities, zoals Duo Seraphim - voor 3 stemmen en begeleiding. Mijn favoriet, prachtige melodie, dromerig maar ook intens.

Jet Berkhout stemt op Telemann

Het klinkt gegarandeerd hels: vier violen tegelijkertijd (en verder niets). Behalve in dit concert van Telemann.
Want hij kreeg voor elkaar wat bijna niemand lukte: iets wondermoois schrijven voor een onmogelijke combinatie.
Knap én prachtig.

Beitske de Jong stemt op Vivaldi

"Als er een stuk is waar ik een onmiddellijke 'energy boost' van krijg, dan is het dit stuk. Probeer maar eens stil te blijven staan als je dit hoort. Lukt niet. Ik heb het een tijdje terug met een koor gezongen, en na het zingen van deze muziek voel je je alsof je net heerlijk hebt gesport, doordat er zo'n 'drive' in zit.
Het tweede en derde deel zijn weer heel anders van sfeer: een hoopvol en geruststellend 'Et incarnatus est', en een hartverscheurend 'Crucifixus'. Aan het eind komt het begin weer terug, waardoor je alsnog stuiterend en vol energie eindigt."
Ster advertentie
Ster advertentie