Hart & Ziel nieuws

Zó dichtbij heeft het Groot Omroepkoor jou vast niet eerder een serenade gebracht...

  1. Klassiekchevron right
  2. Zó dichtbij heeft het Groot Omroepkoor jou vast niet eerder een serenade gebracht...

Vrijdag 18 oktober is het zo ver. Dan kunnen jullie onze 360° video productie 'In het midden van de klank' voor het eerst ervaren - een primeur. En kan je niet wachten, check dit (tip: zet wel je koptelefoon op voor de beste ervaring!):

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is het?

'In het midden van de klank' is een driedimensionale muziekbeleving, gemaakt door de NTR en het Groot Omroepkoor, voor NPO Radio 4. Deze driedimensionale muziekbeleving wordt vormgegeven in een 360 graden videoproductie. De ruimtelijke muziek ervan werd speciaal gecomponeerd, op een tekst van de 17e-eeuwse dichter Angelus Silesius: Geh hin, wo du nicht kannst, sieh, wo du siehest nicht; hör, wo nichts schallt und klingt, so bist du, wo Gott spricht.

Vertaling: Ga waar je niet kunt. Kijk waar je niet ziet. Hoor waar niets klinkt. Dan ben je waar God spreekt.

  • Concept & regie: Hans Noortman
  • Compositie & instudering: Georgi Sztojanov
  • Uitvoerenden: Groot Omroepkoor (Titia van Heyst (sopraan), Anitra Jellema (mezzo), Pierrette de Zwaan (alt), Georgi Sztojanov (tenor), Ludovic Provost (bariton), Itamar Lapid (bas))

In het midden van de klank - daar sta jij straks

Hoe ervaar je het en waar?

Aanstaande vrijdag kan dat live. Dan krijg je in TivoliVredenburg (zie hieronder) een speciale koptelefoon en een virtual-reality (VR) bril op zodat je kunt genieten van een fijne klankbeleving. Laat je verrassen door de verschillende hoeken. Zet je zintuigen op scherp en volg het geluid. Van zo dichtbij heb je het Groot Omroepkoor nog niet eerder meegemaak ?.

Kijkje achter de schermen:

Waar is het?

'In het midden van de klank' kan live uitgeprobeerd worden in TivoliVredenburg tijdens het NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival (gratis entree, aanmelden niet nodig, klik op de link voor de programmering). Je krijgt hier dan een professionele virtual-reality headset (bril & koptelefoon) zodat je alles goed kunt zien - maar vooral horen. De klanken bewegen met je mee, draai je hoofd - of als je het zelf thuis op de bank wilt proberen - je mobiel maar eens.

Waar kan ik het nog meer bekijken?

'In het midden van de klank' kun je vanaf 18 oktober ook via ons YouTube-kanaal bekijken (en vanaf vandaag natuurlijk al op deze pagina). Plus: de ervaring komt ook op Facebook, aangezien dat medium op dit moment de meeste middelen heeft om de gebruiker ook thuis een echte VR-ervaring te laten ervaren. Kleine tip: gebruik wel je koptelefoon, dan ervaar je de klanken optimaal.

Ster advertentie
Ster advertentie