Hart & Ziel nieuws

Hart & Ziel luistertips van de DJ's

  1. Klassiekchevron right
  2. Hart & Ziel luistertips van de DJ's

De DJ's van NPO Radio 4 hebben ook hun stem voor de Hart & Ziel Lijst ingeleverd. We hebben aan hen gevraagd welk nummer uit de lijst je absoluut niet mag missen.

Video niet beschikbaar

Volgens Sander Zwiep moeten we letten op dit stuk: Concert voor twee piano's en orkest van Francis Poulenc. "Het is fris en knapperig en laat je gezond voelen", aldus Sander. Dit stuk is geëindigd op nummer 224.

Video niet beschikbaar

Voor Margriet Vroomans is het zo klaar als een klontje: nummer 190 van de Hart & Ziel Lijst mag je echt niet missen. Op deze plek staat Maurice Ravel met Pavane pour une infante défunte. Hoewel het uitspreken van de titel een opgave is, doet Margriet toch een poging!

Video niet beschikbaar

Carine Lacor is verliefd geworden op de muziek van de Noorse componist Ola Gjeilo. Vooral zijn Northern Lights vindt ze een indrukwekkend muziekstuk. Ook veel stemmers vonden dat, want dit stuk "over gevaarlijke schoonheid" is geëindigd op plek 96 in de Hart & Ziel Lijst.

Video niet beschikbaar

Lex Bohlmeijer hoeft niet te twijfelen over zijn luistertip. De Winterreise van Franz Schubert is zijn absolute favoriet. "Dit stuk heeft alles in zich. Je kunt niets anders doen dan meegaan en luisteren." Vorig jaar eindigde dit muziekstuk op de eerste plek. Dit jaar is de Winterreise terug te vinden op nummer 12 in de lijst.

De complete Hart & Ziel Lijst

Ster advertentie
Ster advertentie