Inspiratie

Summertime volgens Maartje Stokkers

  1. Klassiekchevron right
  2. Summertime volgens Maartje Stokkers

Maartje Stokkers, presentatrice van De Muziekfabriek:

"Jaren geleden stuitte ik op deze versie van Summertime, van violist David Garrett. We horen hier niet zo veel van hem maar in Duitsland, zijn geboorteland, heeft hij een rocksterstatus. Met zijn mascara, grote zilveren ringen, paardenstaart en gescheurde spijkerbroek stunt hij graag met snelle passages als was hij de reïncarnatie van Paganini.

Toen ik dit voor het eerst hoorde, vond ik het in eerste instantie nogal heftig. Het is heel poppy opgenomen - volgens mij is zijn viool versterkt. Ik was als presentatrice nog een guppie op Radio 4 en durfde het niet te draaien, omdat het geluid zo'n contrast is met de muziek/opnames die we doorgaans draaien. Maar deze Summertime was te verleidelijk om te laten liggen. Ongetwijfeld gebaseerd op de versie van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong, speelt David Garrett de zangpartij lekker zwoel en smooth.

Ik heb die partij nog eens staan uitschrijven, terwijl ik met mijn viool in de aanslag naar David Garretts versie van Summertime luisterde en probeerde te ontdekken waar hij nou precies die subtiele glissandi en rubati maakte. Zo heb ik wel een paar lekkere zomeravonden doorgebracht, terwijl de avondzon mijn huis roze-oranje kleurde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

KOM IN CONTACT MET ANDERE MUSICI

Wil jij in contact komen met andere musici en wil je op de hoogte blijven van alle handige speeltips? Word dan nu lid van onze Facebookgroep. Daar kun je je speeltips delen of je vragen stellen aan andere musici zodat jullie elkaar verder kunnen helpen. Wij zullen hier ook de nieuwste video's, tips en inspiratie met jullie delen.

Ja, ik meld me aan

Ster advertentie
Ster advertentie