Klassiek

Maria by Callas

foto: Publiek domeinfoto: Publiek domein
  1. Klassiekchevron right
  2. Maria by Callas

Maria Callas, de naam van de vrouw die onlosmakelijk verbonden is met het zijn van de grootste operadiva van de twintigste eeuw. Of is het Maria vs. Callas? Achter de roem en glitter van de operazangeres schuilt een vrouw met een ongelukkig privéleven. De documentaire Maria by Callas: In her Own Words geeft een intieme inkijk in haar leven.

La Traviata, Tosca, Carmen, Norma - de grootste rollen in de grootste opera's vertolkte ze onnavolgbaar. De operaster 'La Callas' kennen we goed. De vrouw daarachter een stuk minder. Totdat deze documentaire uitkwam.

Een vertelling van haar leven door tv-interviews, familiefoto's, brieven, privévideo's, haar nooit gepubliceerde, maar toch publiekelijk bekende memoires en natuurlijk opnames van haar optredens: de documentaire onthult het leven van de excentrieke Maria Callas in al haar lagen. Het vroeg volwassen meisje. De ongelukkige echtgenote. De gekwelde geliefde. De beroemdheid. Ze komen allemaal voorbij, door de ogen en vertelling van Maria zelf.

De veelgeprezen film van Tom Volf ging in 2017 op het Internationaal Filmfestival van Rome in première en is nu te zien via NPO Start:

Video niet beschikbaar

Bekijk op NPO Start Plus

Omslag: Fonds de Dotation Maria Callas

Ster advertentie
Ster advertentie