Koormuziek

Gratis nieuwe koormuziek van Nederlandse bodem

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Klassiekchevron right
  2. Gratis nieuwe koormuziek van Nederlandse bodem

Goed nieuws voor zangers en koordirigenten! Op de website Dutch Choir Music NOW worden vijftig fonkelnieuwe muziekstukken voor amateurkoren beschikbaar gesteld. De composities zijn gratis downloadbaar en voorzien van oefenbestanden.

Het initiatief voor de nieuwe composities komt van mecenas Marcia, die graag anoniem wil blijven. Ze wilde Nederlandse componisten steunen tijdens de coronacrisis en vroeg hen om een kort, goed zingbaar muziekstuk te maken voor 3- of 4-stemmig vrouwenkoor. De muziek is a capella, dus kan goed door een klein koor of ensemble uitgevoerd worden. Sommige composities zijn ook geschikt voor mannenkoor.

"Spannende muziek. Verfrissende klanken. Nieuwe kleuren en geluiden. Contact met levende componisten… Het is zo fantastisch om muziek van onze hedendaagse componisten te zingen!” - initiatiefneemster Marcia


Dutch Choir Music NOW is een samenwerking tussen Marcia, Nieuw Geneco en de stichting Dutch Composers NOW. Het Groot Omroepvrouwenkoor neemt een deel van de werken op, en Koornetwerk Nederland brengt het breed onder de aandacht van alle korenverenigingen.

Bekijk en download de nieuwe koormuziek

Ster advertentie
Ster advertentie