Locaties

Musis & Stadstheater Arnhem

foto: Bart van Hoekfoto: Bart van Hoek
  1. Klassiekchevron right
  2. Musis & Stadstheater Arnhem

Musis & Stadstheater Arnhem verbindt Arnhem met de rijkdom van kunst en cultuur, want cultuur maakt gelukkig! In twee huizen worden al meer dan 150 jaar oude en nieuwe verhalen verteld door muziek, theater en dans. Musis koestert de geschiedenis: het is de oudste actieve concertzaal van Nederland. En woensdag 2 februari thuisbasis van NPO Radio 4 tijdens Booster Klassiek.

Programma woensdag 2 februari

07:00 - 09:00 - Gastcurator in de studio

Carel Kraayenhof

Carel neemt musici Jaap Branderhorst (bas), Bert Vos (viool) & Juan Pablo Dobal (piano) mee.

📚 Meer over Carel

10:35 - 10:55 - Nicolas van Poucke

Programma: Chopin - Ballade no. 1 in g op. 23

"Zijn elegante behendigheid is indrukwekkend, maar wat blijft naklinken is hoe hij het instrument betekenisvol laat spreken."

🎹 Meer informatie

13:10 - 13:30 - Femke IJlstra & Celia Garcia-Garcia

Programma:

Ravel - Pièce en forme de habanera
Albéniz - Evocación
De Falla - 3 delen uit Siete canciones populares españolas

🎷 Meer over Femke
🎹 Meer over Celia

15:10 - 15:30 - Liza Ferschtman en Ivan Karizna

Programma:

Kodaly: Duo voor viool en cello, deel 1 - Allegro serioso, non troppo, deel 3 - Maestoso e largamente, ma non troppo lento - Presto

🎻 Alles over Liza Ferschtman
📚 Meer over Ivan Karizna

17:30 - 17:50 - Heleen Vegter en Eva Kroon

Programma:

Henri Duparc - L’Invitation au Voyage (tekst Baudelaire)
Johannes Brahms - Von ewiger Liebe opus 43 no 1 (tekst Wentzig)

🎹 Meer over pianist Heleen
🎶 Alles over alt-mezzosopraan Eva Kroon

19:00 - 20:00 - Componist in de studio

Bram Kortekaas

Componist Bram Kortekaas maakt een compositie voor Tosca Opdam (viool) en Anton Spronk (cello).

👉 Meer over Bram
📚 Lees hier alles over Anton Spronk
🎻 Alles over Tosca Opdam

20:00 - 22:30 - Carte blanche voor Sebastiaan Kemner

Lonelinoise & Silbersee: Sebastiaan Kemner (trombone en programma) / Ernestine Stoop (harp) / Maria Kouznetsova (viool) / Mara Oosterbaan (viool) / Emlyn Stam (altviool) / Ketevan Roinishvili (cello) / Jennifer van der Hart (sopraan) / Elisabeth Hetherington (sopraan) / Fanny Alofs (alt) / Elsbeth Gerritsen (alt)

James MacMillan - Os mutorum
Bent Sørensen - Nocturnal
Seung-Won Oh - Alone in the Dark
Nicholas Moroz - The Holy Fool
John Tavener - Two Hadiths

📚 Meer over Sebastiaan Kemner

Gevierde acteurs, de grootste maestro's en de jongste talenten: Musis & Stadstheater is al meer dan 100 jaar het kloppende culturele hart van Arnhem.

Musis & Stadstheater omarmt ook het nieuwe, actuele en diverse programma, gemaakt door gevestigde en jonge creatieve makers. Kunst en cultuur zijn altijd in beweging, daarom worden grenzen continu verlegd. Zo formuleren kunst en cultuur een antwoord op de actualiteit. Musis & Stadstheater verbindt zich met thuisstad Arnhem door bijzondere samenwerkingen die leiden tot een breed programma voor een breed publiek.

Musis

foto: musisenstadstheater.nl

De concertzaal van Musis Sacrum (in de volksmond Musis) is al sinds 1847 het huis van muziek in Arnhem. De laatste 100 jaar is het ook het thuis van Het Gelders Orkest - nu Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel.

Nieuwbouw en renovatie 2015-2017

Vanaf 2015 werd er in samenwerking met de gemeente Arnhem hard gewerkt aan een ingrijpende vernieuwing van Musis. In mei 2017 is de nieuwe Parkzaal in Musis gebruik genomen, een multifunctionele zaal met 1000 zitplaatsen en 1750 staanplaatsen en met opzienbarende glaswand aan de achterkant van het podium en de verbinding met het park.

Eind 2017 werd de historische Muzenzaal gerenoveerd. Vanaf januari 2018 staat de Muzenzaal weer te schitteren als sfeervolle locatie en concertzaal met behoud van de historische uitstraling.

Stadstheater

foto: musisenstadstheater.nl

Stadstheater Arnhem staat op tweehonderd meter afstand van Musis. Introdans is sinds 1973 vaste huisbespeler van de grote zaal en zij brengen jaarlijks vijf premières uit in Arnhem.

Stadstheater Arnhem was de eerste schouwburg in Nederland die (in 1978) een nieuwgebouwde kleine zaal (vlakke vloer) aan het traditionele lijsttheater toevoegde. Dit om ruimte te maken voor de nieuwe theatervormen die zich in de jaren 70 ontwikkelden. Als gevolg daarvan is door de toenmalige schouwburgdirectie in 1985 de theaterwerkplaats InDependance opgericht. Deze theaterwerkplaats is vanaf augustus 2001 gehuisvest in Theater aan de Rijn onder de naam van 'Theaterwerkplaats Nieuwe Oost'.

Stadstheater Arnhem heeft een grote theaterzaal met 735 stoelen en een kleine zaal met 200 stoelen. Verder heeft Stadstheater Arnhem diverse foyers en een theatercafé.

Bron: musisenstadstheater.nl

Ster advertentie
Ster advertentie