Luistertip

Kluun - Aflevering 6 in de podcast Vierhaal

foto: BNNVARA
  1. Klassiekchevron right
  2. Kluun - Aflevering 6 in de podcast Vierhaal

In de podcast Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. In de vierde aflevering is schrijver Kluun (Raymond van der Klundert) te gast.

In Vierhaal verbindt Giel Beelen de kunsten literatuur & klassieke muziek met elkaar. Hij doet dit door schrijvers uit de nodigen een nieuw verhaal te schrijven op een, door hen zelf gekozen, klassiek muziekstuk. Daarnaast praat hij met ze over hun muzikale opvoeding, luistert naar fragmenten van hun favoriete klassieke muziek én wil weten hoe het verhaal tot stand is gekomen.

Ook Kluun (Raymond van der Klundert) schreef een nieuw verhaal op klassieke muziek! Kluun heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan. Komt een vrouw bij de dokter, Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! De weduwnaar, Klunen, Klunen 2 en is op dit moment bezig met zijn nieuwe boek Help, ik heb een puber!

Quote

De eerste keer dat ik de Sabeldans van Khachaturian hoorde dacht ik, dit is vast een grapje…. maar het bleek serieuze muziek te zijn.

Kluun

Kluun groeide als kind op met de Sabeldans van de Russisch/Armeense componist Aram Khachaturian, terwijl hij in de auto naar oma zat. Het muziekstuk stond op een CD met klassieke hoogtepunten.

Tijdens een relatie in zijn jeugdjaren raakte hij volledig in de ban van de film Amadeus, over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart. Het is voor Kluun nog steeds zijn favoriete film allertijden.

Hij heeft zijn verhaal dan ook geschreven op 2 delen uit het Requiem van Mozart, namelijk Lacrimosa en Confutatis. Ook hoor je fragmenten van de film Amadeus voorbij komen.

Benieuwd naar het verhaal van Kluun? Luister het hier:


#6 - Vierhaal met Kluun - Vierhaal

Beluister alle muziek uit Vierhaal

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie