Maatwerk
MAX

Luister nu: De Corte Podcast over Jules de Corte

foto: Omroep MAXfoto: Omroep MAX
  1. Klassiekchevron right
  2. Luister nu: De Corte Podcast over Jules de Corte

Jules de Corte werd 100 jaar geleden geboren. Hij maakte bij leven meer dan 3.000 liedjes. Composities die bol staan van het muzikaal vernuft en vaak geestig, kritisch, creatief en beschouwend tegelijk zijn. Wie was de man achter deze klanken? En wat maakte zijn muziek zo bijzonder?

In De Corte Podcast van Omroep MAX en NPO Klassiek reist presentator Sander Zwiep door het land, op zoek naar antwoorden op deze vragen. Antwoorden vindt hij onder meer bij Jules’ zoon Ernst, een oude studievriend en bij vrienden en collega’s.

Gerelateerde podcast

De Corte Podcast

De Corte Podcast

Quote

Zijn werk was heel onorthodox.

Ernst de Corte over zijn vader Jules

De Corte Podcast Live

Een sprankelend programma gebaseerd op de nieuwe podcast van Sander Zwiep over liedschrijver Jules de Corte! Bijzondere gasten zijn te beluisteren zoals Ernst de Corte, de zoon van Jules, en pianist en improvisator Bert van den Brink. Door dit kleurrijke liedprogramma komen we meer te weten over de intrigerende persoonlijkheid Jules de Corte.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Video niet beschikbaar

Op 29 maart 2022 zou Jules de Corte 98 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid van deze bijzondere dag was zijn zoon Ernst samen met Pieter Althuis & Izaak Boom te gast in Maatwerk.

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie