Meer Passiemuziek

Arvo Pärts Johannespassie

foto: Kaupo Kikkasfoto: Kaupo Kikkas
  1. Klassiekchevron right
  2. Arvo Pärts Johannespassie

Het Nederlands Kamerkoor verrast binnen de passietraditie en brengt Arvo Pärts intense, emotionele en spirituele Johannespassie.

De passietraditie, die buiten Nederland zijn gelijke niet kent, wordt meestal gevierd met uitvoeringen van de passies van Johann Sebastian Bach. Een enkele keer is een passie van een tijdgenoot of voorganger van Bach te horen, bijvoorbeeld van Cipriano de Rore, Johann Mattheson of Georg Friedrich Händel.

Na Bach is het lijdensverhaal veel minder vaak als onderwerp genomen voor een compositie. Grote uitzondering daarop is Arvo Pärt. Hij schreef een in al zijn eenvoud intense Johannespassie, vol van de voor deze componist zo kenmerkende emotionele geladenheid en spirituele zeggingskracht. Een aansprekend alternatief voor Bach!

Speellijst is niet beschikbaar.

Opnamedatum

woensdag 20 maart 2013

Omroep

MAX

Componisten

Arvo Pärt

Uitvoerenden

André Morsch (Christus - bariton), Kees Jan de Koning (evangelist - bas), Dorothea Jakob (evangelist - sopraan), Albert van Ommen (Evangelist - tenor), Olivier Dumait (Pilatus - tenor), Kaspar Kröner (evangelist - alt), Risto Joost (Dirigent), Asko Ensemble, Nederlands Kamerkoor

Locatie

Grote Kerk, Leeuwarden

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Ster advertentie
Ster advertentie