Meer Passiemuziek

Bekijk Bachs Johannes-Passion

foto: NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. Bekijk Bachs Johannes-Passion

Net zo indrukwekkend als de Matthäus-Passion is de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach. En al helemaal in de concertopname met Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Reinbert de Leeuw. Je kunt deze bijzondere opname uit 2018 hier bekijken.

Reinbert de Leeuw en de Bach-passies

Reinbert de Leeuws Matthäus-Passion met het Nederlands Kamerkoor en Holland Baroque in 2016 was een overweldigend succes. De Matthäus Missie, de documentaire van Cherry Duyns over deze uitvoeringen, trok volle zalen en ontving de Kristallen Film-prijs.

Dat er een vervolg moest komen, stond dus buiten kijf. Met een serie uitvoeringen van Bachs Johannes-Passion in 2018 kwam niet alleen de wens van Reinbert de Leeuw in vervulling, maar ook de wens van vele Bach-liefhebbers.

Bekijk de Johannes-Passion van Johann Sebastian Bach

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reinbert de Leeuw over de Johannes-Passion

In de podcast Reinbert sprak NPO Radio 4-presentator Hans Haffmans met Reinbert de Leeuw over allerlei onderwerpen. Ook De Leeuws liefde voor Bach, de Matthäus-Passion en de Johannes-Passion kwamen uitgebreid ter sprake. Toen de podcast werd opgenomen, was Reinbert de Leeuw volop bezig met het voorbereiden van de uitvoeringen van de Johannes-Passion met Holland Baroque en het Nederlands Kamerkoor.

Beluister aflevering Reinbert en Bach

De Matthäus op NPO Klassiek

Ontroerend en troostrijk. Het hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Dat is de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. In de aanloop naar Pasen staat NPO Klassiek in het teken van de Matthäus en andere passiemuziek.

Alles over de Matthäus-Passion De Matthäus op radio en tv

Ster advertentie
Ster advertentie