NPO Klassiek Festival

NPO Radio 4 Festival Blokkenschema

foto: Marc Wielaert/ NPO Radio 4
  1. Klassiekchevron right
  2. NPO Radio 4 Festival Blokkenschema

Een handig overzicht: zie je door de noten de muziek niet meer? Er is ook zoveel te doen en te zien! Per dag hebben we een mooi overzicht van alle activiteiten gemaakt van het online NPO Radio 4 Festival.

Download het programmaboekje

  • Bekijk het overzicht per dag: je kunt ook alleen per dag het schema bekijken. Dit doe je door op te klikken. Je sluit de dag weer door op te klikken.
  • Meer informatie: wil je meer weten over een onderdeel? Klik op de tekst en je krijgt meer informatie over het onderdeel.
  • Toevoegen aan je agenda: wil je een herinnering ontvangen als een evenement of onderdeel begint? Klik op het kalendericoontje en geef aan welke agenda je wilt gebruiken (mobiel/desktop). De keuze is tussen Outlook, Apple en Google.
  • Favoriete onderdeel gemist? Geen probleem: na afloop blijven alle video's beschikbaar en kun je de sessies op je gemak nog eens terugkijken.

Wil je liever het blokkenschema printen? Dat kan ook. We hebben een speciale printbare editie voor je gemaakt, voor op de koelkast.

Blokkenschema (pdf) Blokkenschema (jpg) Terug naar Festival-home

Donderdag 14 oktober 2021

13:00 - 13:30 - Lunchconcert - Oude muziek 🎶

Met: Duo Zeffiretti
Programma: Händel

De mooiste aria’s van Händel en Vivaldi uitgevoerd door het frisse Duo Zeffiretti, met sopranist Maayan Licht en Guy Maori op klavecimbel. Een eigenzinnig programma waarin het duo een breed scala aan emoties voorbij laat komen.

Bekijk het concert

16:00 - 16:45 - Klassieke podcast live: De Corte Podcast 🎧

Presentatie: Sander Zwiep
Gasten: Ernst de Corte en Bert van den Brink

Een sprankelend programma gebaseerd op de nieuwe podcast van Sander Zwiep over liedschrijver Jules de Corte! Bijzondere gasten zijn te beluisteren zoals Ernst de Corte, de zoon van Jules ,en pianist en improvisator Bert van den Brink. Door dit kleurrijke liedprogramma komen we meer te weten over de intrigerende persoonlijkheid Jules de Corte. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje bij De Corte Podcast live versie!

Bekijk de aflevering

20:00 - 20:45 - De Kunst van Klassiek met Annemieke Bosman 🖼

Presentatie: Annemieke Bosman
Gasten: Club Classique, Jala Heywood en Gershwin Bonevacia

Laat je verrassen door een speelse ode aan de kunsten! Presentatrice Annemieke Bosman, ensemble Club Classique met special guest Jala Heywood én spoken word-artiest dichter Gershwin Bonevacia brengen de kunst in de Klassieke muziek tot leven. Met o.a. werk van Gershwin, Pärt en Debussy.

Bekijk het concert

Vrijdag 15 oktober 2021

13:00 - 13:30 - Lunchconcert - Nieuwe muziek 🎶

Met: Sebastiaan Kemner
Programma: o.a. Berio, Leoncavallo en Scelsi

Trombonist Sebastiaan Kemner speelt nieuwe muziek! Een solo-concert waarin de trombone centraal staat in combinatie met elektronica. Inclusief een absolute topper: de Sequenza V van Luciano Berio!

Bekijk het concert

16:00 - 16:45 - Klassieke podcast live: Klassieke Mysteries 🎧

Presentatie: Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde
Musici: Anna Sophie Torn (viool), Aleksandra Kaspera (cello) en Jan van Maanen (piano)

True Crime meets klassieke muziek. In deze speciale live editie van de podcast ‘Klassieke Mysteries’ duiken presentatoren Ab Nieuwdorp en Rebecca van der Weijde in de mysterieuze verhalen rondom het leven- maar vooral ook de dood- van bekende klassieke componisten.

Bekijk de aflevering

20:00 - 20:45 - Klassieke Top 400 Concert 🎻

Live vanuit TivoliVredenburg

Rechtstreekse uitzending vanuit de Grote Zaal van TivoliVredenburg in Utrecht door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Sander Teepen met het Nationaal Kinderkoor, Nationaal Jongenskoor, Nationaal Vrouwen Jeugdkoor o.l.v. Wilma ten Wolde en Irene Verburg. M.m.v. Roy van Vugt (jongenssopraan) en Anton Spronk (cello).

Bekijk het concert

Zaterdag 16 oktober 2021

13:00 - 13:30 - Lunchconcert - Iconisch Klassiek werk 🎶

Met: Hawijch Elders en Sander Sittig
Programma: Bach, Hindemith en Saint-Saëns

Jonge talenten Hawijch Elders (viool) en Sander Sittig (piano) spelen iconisch klassiek werk. Met natuurlijk werken van Bach, Hindemith en Saint-Saëns.

Bekijk het concert

13:30 - 17:00 - NTR ZaterdagMatinee: Steve Reich 85!

Met: Colin Currie Group, Synergy Vocals
Programma: Steve Reich

De Amerikaanse componist Steve Reich vond een nieuw idioom door zijn licht ook op te steken buiten de grenzen van de klassieke muziek. Hij wordt 85, en alleen al dát is reden voor een complete Reich­-Matinee.

Bekijk het concert

16:00 - 16:45 - Klassieke podcast live: NOOIT VAN GEHOORD?!

Presentatie: Andrea van Pol en Rae Milford
Musici: Ensemble MAZE

NOOIT VAN GEHOORD?! is een live versie van de podcast-reeks over componistes die zomaar zijn vergeten, genegeerd of zelden te horen zijn. Speciaal voor het NPO Radio 4 Festival nemen Andrea van Pol en Rae Milford ons mee naar de bijzondere componist Annea Lockwood. Ensemble MAZE spelen haar muziek live uw huiskamer in.

Bekijk het concert

20:00 - 20:45 - Minimal Music Concert 🎹

Met: Jeroen van Veen met Tom Sanderman
Programma: o.a. Glass en Pärt

Leun achterover in je stoel tijdens dit bijzondere concert door pianist Jeroen van Veen en saxofonist Tom Sanderman. Ze nemen je mee in de wereld van de Minimal Music met o.a. composities van Philip Glass en Arvo Pärt.

Bekijk het concert

Zondag 17 oktober 2021

13:00 - 13:30 - Lunchconcert - Filmmuziek 🍿

Met: Joost Willemze
Programma: o.a. Tiersen, Williams en Einaudi

Tune in en geniet van een prachtig concert van de jonge virtuoze harpist Joost Willemze. Hij speelt de meest prachtige filmmuziek uit iconische films zoals Amélie, Harry Potter en Twilight. Werkelijk een programma om je vingers bij af te likken!

Bekijk het concert

16:00 - 16:45 - Klassieke podcast live: Podium Witteman Podcast 🎧

Presentatie: Floris Kortie
Gasten: Lieven Cooiman, Kristen Witmer, Leonie Meijer en Bernd van den Bos

Presentator Floris Kortie duikt samen met zijn collega’s en tafelgasten in de wereld van de klassieke muziek en specifiek in de uitvaartmuziek. Houd je zakdoek maar klaar!

Bekijk de aflevering

20:00 - 20:45 - De Kunst van het Lied 🎵

Presentatie: Lex Bohlmeijer
Gasten: Bart Visman, Marc Pantus en Phyllis Ferwerda

Elk lied is een opera in een notendop. Als het lukt ontstaat er magie uit de versmelting van poëzie en muziek, van woord en klank. Hoe werkt dat precies? Wat heeft een componist nodig? Wat zegt de muziek over de poëzie? Lex Bohlmeijer kan je als geen ander meenemen in de Kunst van het Lied.

Bekijk het concert

Ster advertentie
Ster advertentie