Over Booster Klassiek
NTR

NPO Radio 4 steunt muzieksector met Booster Klassiek

foto: Adobe Cloudfoto: Adobe Cloud
  1. Klassiekchevron right
  2. NPO Radio 4 steunt muzieksector met Booster Klassiek

Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari zetten we Nederlandse musici en ensembles in de schijnwerpers met de themaweek Booster Klassiek.

Het is zover: na de lockdown mogen de deuren van de concertzalen eindelijk weer open. De klassiekemuzieksector staat te popelen om weer te beginnen: er is zoveel moois dat niet langer kan wachten om gehoord en gezien te worden!

Tijdens Booster Klassiek treden musici live op in de studio en laten we concerten horen vanuit vijf verschillende concertzalen in Nederland. Alle optredens zijn te zien en te horen op NPO Radio 4 en nporadio4.nl. Zo krijgt niet alleen de muzieksector, maar heel Nederland een klassieke booster!

Line-up

Dagelijks komen de live optredens vanuit verschillende concertzalen:

  • Maandag 31 januari: De Doelen, Rotterdam
  • Dinsdag 1 februari: Stadsgehoorzaal, Leiden
  • Woensdag 2 februari: Musis, Arnhem
  • Donderdag 3 februari: Muziekgebouw Eindhoven
  • Vrijdag 4 februari: TivoliVredenburg, Utrecht

Bekijk het blokkenschema

Blokkenschema Booster Klassiek

Blokkenschema Booster Klassiek

De line-up bestaat uit bekende ensembles als Fuse, rebellencollectief Pynarello, het Berlage Saxophone Quartet, het Dudok Kwartet, maar ook veelbelovende musici die afgelopen jaar afstudeerden aan de Nederlandse conservatoria; beginnende professionals en gevestigde solisten als Liza Ferschtman, Maarten Engeltjes en Sebastiaan Kemner. Ook het Avondconcert komt tijdens Booster Klassiek rechtstreeks vanuit de concertzaal.

Hovenier

Naast de live optredens vanuit de concertzalen hoor je op NPO Radio 4 reportages over musici in coronatijd: van de zanger die hovenier werd tot het realiseren van dromen in de studio. De Ochtend van 4 nodigt dagelijks een musicus uit als gastcurator van de uitzending en Opium volgt componist Bram Kortekaas die een nieuw werk componeert dat op donderdag 3 februari zal klinken.

Booster Klassiek is het voorproefje van wat je de komende tijd in de concertzalen kunt verwachten. Welkom terug!

Ster advertentie
Ster advertentie