Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 4: op de koffie bij buurvrouw Anita en wijsheid van Kader Abdolah

  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden in Ypenburg dag 4: op de koffie bij buurvrouw Anita en wijsheid van Kader Abdolah

Deze week stapt Lex Bohlmeijer weer op de fiets voor De Vier Jaargetijden van Passaggio. Vanwege de coronamaatregelen blijft hij dichtbij huis en zal hij zijn eigen woonomgeving opnieuw ontdekken. Het gedwongen thuisblijven voelt als een uitdaging, maar nodigt ook uit tot een andere blik. Vandaag drinkt Lex een kopje koffie bij zijn buurvrouw Anita, gaat hij pootjebaden in De Grote Plas, krijgt hij wat wijsheid van schrijver Kader Abdolah, en spreekt hij onderzoeker Niek Mouter bij de TU Delft.

Onderweg van zijn logeerplek naar z'n huis stopt Lex even bij de Grote Plas, een water dichtbij zijn huis waar hij graag komt. Het is perfect weer om even pootje te baden.

Veel mensen zullen het herkennen: je spreekt de mensen die bij je in de straat wonen eigenlijk veel te weinig. Daar brengt Lex vandaag verandering in, en hij drinkt een kopje koffie bij zijn buurvrouw Anita.

Onderweg naar de TU Delft, een korte stop aan het water. Lex vangt het geluid én treft schrijver Kader Abdolah voor wat wijsheid.

In het prachtige Delft strijkt Lex even neer op een terrasje waar hij tegelijk even wat opnames maakt.

Bij de TU Delft spreekt Lex met onderzoeker Niek Mouter. Hij onderzoekt de mening van de Nederlander over de lockdown en de corona-app.

Wat ook bij de zomer hoort is 's avonds een vuurtje stoken. Dus Lex eindigt zijn dag met hout sprokkelen en zagen!

Video niet beschikbaar

Luister vanavond om 19:00 uur naar Passaggio op NPO Radio 4 om te horen hoe dit alles klinkt! Of abonneer je op de podcast Passaggio De Vier Jaargetijden.

🏠 Passaggio's Vier Jaargetijden

Ster advertentie
Ster advertentie