Passaggio: De Vier Jaargetijden
KRO-NCRV

De Vier Jaargetijden van Passaggio: Lente in het Nieuwe Land

foto: Fleur van den Breemen
  1. Klassiekchevron right
  2. De Vier Jaargetijden van Passaggio: Lente in het Nieuwe Land

NPO Radio 4-presentator Lex Bohlmeijer gaat deze keer op zoek naar fris perspectief.

Het is vaste prik: de lente laat zich zien en het begint bij presentator Lex Bohlmeijer te kriebelen om naar buiten te gaan. Het land in en op ontdekkingstocht, met de microfoon op zak. En zo verlaat hij van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei de radiostudio. Hij gaat dan een week lang op de fiets zijn programma maken, op het nieuwe tijdstip in de late avond. En dit keer gaat hij op zoek naar Nieuw Land.

Lex is op zijn tochten inmiddels bijna het hele land doorgefietst, en moet dus op zoek naar nieuwe paden en nieuw land om te verkennen.

En als er iets is waar Nederland goed in is geweest, is het wel het maken van nieuw land. Als polderland bij uitstek biedt ons land genoeg plekken die door mensenhanden gemaakt zijn en als jonge plekken deel zijn gaan uitmaken van Nederland. Daar zijn landschappen gegroeid en verhalen ontstaan.

Volg Lex ook in de Passaggio Vier Jaargetijden Podcast:

De Vier Jaargetijden van Passaggio

De Vier Jaargetijden van Passaggio

Van Forteiland Pampus, een van de oudste kunstmatige eilanden, via de Oostvaardersplassen in de Flevopolder, naar de onbewoonde eilanden van de Marker Wadden om uiteindelijk te eindigen in de Weerribben: een boel mooi nieuw land voor Lex om te doorkruisen en ontdekken op de fiets. En als altijd gaat hij op zoek naar verhalen, mooie natuur en landschappen en de mooiste muziek die daarbij past.

Luister van 16 tot en met 20 mei naar het reisverslag van Lex in het programma Passaggio Late Night, dagelijks van 22:30 tot 00:00 uur op NPO Radio 4.

Volg Lex ook in beeld op Instagram, Facebook en via de Passaggio home.

16 mei 2022

Passaggio Late Night

17 mei 2022

Passaggio Late Night

18 mei 2022

Passaggio Late Night

19 mei 2022

Passaggio Late Night

20 mei 2022

Passaggio Late Night

Ster advertentie
Ster advertentie