Passaggio
KRO-NCRV

Conservatoriumstudenten spelen Bach

  1. Klassiekchevron right
  2. Conservatoriumstudenten spelen Bach

Studenten van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag hebben het voorbeeld nagevolgd van o.a. het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor (en andere orkesten in de wereld). Ze hebben samen gemusiceerd, ondanks het feit dat ze allemaal opgesloten zitten in hun eigen kamers.

Via de moderne techniek en een onnoemelijke hoeveelheid uren tijd en energie en inzet hebben ze een uitvoering verzorgd van Jesus bleibet meine Freude van Johan Sebastian Bach. De video is vanmiddag online gegaan. Maarten Bauer, componist, heeft er 30 uur aan besteed. Hij studeert niet alleen compositie, maar ook saxofoon en zang.

In dit geval heeft hij een saxofoonpartij toegevoegd aan de partituur van Bach, dus er moest iets gearrangeerd worden. En in deze tijd probeert iedereen op eigen houtje uit te vinden hoe je zoiets moet doen ?. Maarten heeft dus zelf de baslijn op een piano ingespeeld en daar spelen zijn medestudenten dan overheen. Simpel toch?

Dat stukje wel. Maar daarna begint het schaven...

Paula Ruíz, Moon Limyoung en Eric Moser hebben de audio gedaan. Zij studeren op de afdeling Art of sound van het Conservatorium.

Het resultaat is ontroerend.

Bekijk de video:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie