Podium Klassiek
NTR

Podium Klassiek 23 oktober

foto: Kim Krijnenfoto: Tim Stet
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Klassiek 23 oktober

Floris Kortie en Dieuwertje Blok ontvangen theatermaker Steef de Jong, sopraan Elenora Hu, trompettist Ian Cleaver, altviolist Norea Quirijnen, Silver-Garburg Piano Duo, Bang on a Can, Sasha Waltz Dance Company en Club Classique.

Theatermaker en beeldend kunstenaar Steef de Jong heeft een fascinatie voor de operette, het vrolijke zusje van de opera. Steef de Jong toerde de afgelopen jaren met een eigen voorstelling, compleet met bordkartonnen decors, maar nu heeft hij een hele productie gemaakt voor De Nationale Opera: Operetta Land. Sopraan Elenora Hu zingt de aria Ich schenk’ mein Herz van Carl Milöcker, begeleid door Club Classique.

Het ensemble Bang on a Can uit New York is al 35 jaar een begrip in de wereld van de moderne muziek. Het toonaangevende ensemble is in Nederland voor een uitvoering van “In C” van Terry Riley, een van de grondleggers van de minimal music. Bijzonder aan dit project is de samenwerking met de dansers van de Sasha Waltz Dance Company uit Berlijn. Dus stoelen aan de kant voor een spectaculaire uitvoering.
Kijk voor meer informatie over de uitvoering hier.

Het Silver-Garburg Piano Duo is een van de beroemdste pianoduo’s ter wereld. Het Israëlisch echtpaar woont in Berlijn en zijn als pedagogen een inspiratie voor een hele nieuwe generatie pianoduo’s. In Podium Klassiek spelen ze het virtuoze Scherzo uit de Midzomernachtsdroom van Felix Mendelssohn.

Jonge Held is deze zondag altviolist Norea Quirijnen. De Zutphense tiener volgt een opleiding aan Musica Mundi in Waterloo, waar ze les krijgt van de befaamde Oekraïense pedagoog Leonid Kerbel. In Podium Klassiek speelt Norea een deel uit Märchenbilder van Robert Schumann.

Mike Boddé
neemt trompettist Ian Cleaver mee. Ian Cleaver is een rising star in de wereld van de jazz en Mike is diep onder de indruk van zijn mooie toon en virtuositeit. Ian studeert aan de Manhattan School of Music in New York, en nu hij even terug is in Nederland was dit een mooi moment om hem uit te nodigen. Mike en Ian spelen Olha Maria van Antônio Carlos Jobim.

Zondag 23 oktober 2022, van 18.15 tot 19.15 uur op NPO 2

Video niet beschikbaar

Silver Garburg Piano Duo
Felix Mendelssohn
Mars van de Elven
Schilderij: Oberon, Titania and Puck with Fairies Dancing - William Blake

Norea Quirijnen & Alexander Mogilevsky
Robert Schumann
Märchenbilder: Nicht Schnell
Schilderij: Summer - Edward Atkinson Hornel

Elenora Hu & Club Classique
Carl Millöcker / arr. Marijn van Prooijen / tekst: Paulien Cornelissen
Dit is mijn hart
Schilderij: Het Joodse bruidje – Rembrandt van Rijn

Mike Boddé & Ian Cleaver & Tobias Nijboer
Antônio Carlos Jobim
Olha Maria
Schilderij: Die Jungfrau - Gustav Klimt

Silver Garburg Piano Duo
Johannes Brahms
Wals nr. 15
Schilderij: Stilleven met bloemen - Rachel Ruysch

Silver Garburg Piano Duo
Felix Mendelssohn
Midzomernachtsdroom: Scherzo
Schilderij: Stilleven met bloemen in een vaas – Rachel Ruysch

Ster advertentie
Ster advertentie