Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 10 oktober

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 10 oktober

Paul Witteman ontvangt violist Rosanne Philippens en The Vondel Strings, meesterpianist Nathalia Milstein, sopraan Sabra el Bahri Kathri en pianist Martien Maas, en Dekoor Close Harmony

Video niet beschikbaar

Een droom is uitgekomen voor violist Rosanne Philippens. Zij wilde al jaren een cd opnemen met vioolconcerten van Joseph Haydn en het ballet ‘Le baiser de la fée’ van Igor Stravinsky in de versie voor viool en orkest. Deze stukken die ze al vaker met een groep bevriende musici heeft uitgevoerd delen volgens haar lichtvoetigheid, intelligentie en humor. Dankzij de leeglopende agenda’s van musici in de tweede lockdown, is het album nu een feit. Op de cd is Rosanne Philippens soliste én muzikaal leider van het all-star-ensemble The Vondel Strings. Genoeg om over te praten dus, en natuurlijk horen we veel muziek van Haydn en Stravinsky.

De jonge Franse meesterpianist Nathalia Milstein is al eerder in onze show te gast geweest. Met haar zus Maria, met het Chianti Ensemble en als meesterlijk uitvoerder van de pianomuziek van Maurice Ravel. Momenteel speelt ze de beroemde cyclus ‘Visions fugitives’ van Sergej Prokofiev, muziek die haar Russische vader, de beroemde pianist Serguei Milstein, na aan het hart lag.

In Pauls Jonge Helden is deze week de Belgische sopraan Sabra El Bahri-Khatri te gast. Zij is 25 jaar en studeert binnenkort af aan de Academy for Music and Performing Arts in Tilburg. Als kind zong ze voornamelijk R&B en speelde ze gitaar. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een veelzijdige zangeres en zong ze afgelopen zomer de hoofdrol in de operaproductie ‘Va pensiero’. In Podium Witteman zingt Sabra ‘Trois chansons de la petite sirène’ van Arthur Honegger. Ze wordt daarbij begeleid door pianist Martien Maas.

Na de oproep aan koren van Floris Kortie stroomde onze mailbox vol. Een van de opvallendste inzendingen was het Dekoor Close Harmony uit Utrecht, meervoudig wereldkampioen in pop en jazz. Maar misschien was het absolute hoogtepunt wel hun optreden met The Rolling Stones op Pinkpop. In Podium Witteman zingen ze de Afrikaanse traditional ‘Indodana’.

In de Podium Witteman Podcast buigt Floris Kortie zich over het fenomeen ‘auditie doen’. Hoe kom je binnen bij een toporkest? Floris vraagt het aan fagottist Gustavo Nuñez van het Concertgebouworkest en trombonist Rommert Groenhof van het Radio Filharmonisch Orkest. De Podium Witteman Podcast verschijnt elke week en is te beluisteren via www.podiumwitteman.nl of je favoriete podcastapp.

Muziek uit de uitzending
Nathalia Milstein
Valéry Arzoumanov
À la frontière de l’humour, Op. 237: deel 11. Marche

Sabra el Bahri-Khatri & Martien Maas
Arthur Honegger
Trois chansons de la petite Sirène, H. 63

Rosanne Philippens & The Vondel Strings
Joseph Haydn
Vioolconcert nr. 4 in G gr.t., Hob. VIIa:4: deel 1. Allegro moderato

Rosanne Philippens & The Vondel Strings
Igor Stravinsky / arr. James Ledger
Divertimento (naar ballet ‘Le baiser de la fée’): deel 4. Pas de deux

Nathalia Milstein
Sergej Prokofjev
(delen uit) Visions fugitives: 14. Feroce, 8. Commodo, 17. Poetico & 5. Molto giocoso

Dekoor Close Harmony
Kanye West & Nikki Grier
Ultralight Beam

Dekoor Close Harmony
Richard Rodgers / arr. Christoph Mac-Carthy
My Romance

Dekoor Close Harmony
Traditional / arr. Michael Barrett & Ralf Schmitt
Indodana


Ster advertentie
Ster advertentie