Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 27 oktober

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 27 oktober

Paul Witteman ontvangt schrijver Sjeng Scheijen, cellist Anton Spronk, tenor Yaroslav Abaimov, musici van de Nederlandse Reisopera o.l.v. Lee Reynolds, pianist Julian Schneemann en ensemble Caravan en Club Classique

De Nederlandse Reisopera komt met een pocketversie van Jevgeni Onjegin van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. Deze opera is gebaseerd op de gelijknamige roman in verzen van Alexander Poesjkin, de aartsvader van de Russische literatuur. Slavist Sjeng Scheijen, bekend schrijver over Russische kunst, laat zijn licht schijnen over deze meest geliefde van alle Russische opera’s. De Russische tenor Yaroslav Abaimov zingt de Lenski-aria met acht musici van de Nederlandse Reisopera gedirigeerd door Lee Reynolds.

In Pauls Jonge Helden dit keer de 25-jarige cellist Anton Spronk. Anton is Nederlands van geboorte maar woont al jaren in Zwitserland. In het buitenland rijgt hij de successen aaneen, maar hier kennen we hem nauwelijks. Tijd voor een comeback naar Nederland!

Met het ensemble Caravan verbindt pianist en componist Julian Schneemann de muzikale werelden van oost en west: van klassiek tot jazz en folk. In het nieuwe programma Ode to Tomorrow werkt Caravan samen met drie zangers uit verschillende windstreken: de Syrische vluchteling Wasim Arslan, de Indiaas/Nederlandse Madhu Lalbahadoersing en Shishani Vranckx, een Belgische met Namibische voorouders. Julian Schneemann vertelt Paul Witteman alles over dit project.

Met Halloween in zicht duikt Floris Kortie in de muzikale geschiedenis van IJzeren Hein en de Dodendans. Club Classique komt spelen!

In Podium Witteman Extra kunt u kijken naar een concert van de Wiener Philharmoniker onder leiding van Gustavo Dudamel, met werken van onder meer Tsjaikovski en Debussy. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Bekijk deze uitzending:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie