Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 5 januari

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 5 januari

Paul Witteman ontvangt in een propvolle studio vol kinderen trompettist Eric Vloeimans, tapdanseres Doortje Peters, de Jonge Strijkers Nederland, Cello Octet Amsterdam, slagwerkgroep Percossa en het Nederlands Philharmonisch Orkest

Elke eerste uitzending van het nieuwe jaar maakt Podium Witteman een speciale kinderuitzending. Een uitzending waarin muziekeducatieprojecten in het zonnetje worden gezet, maar ook laten de kinderen zelf van zich horen.

De Jonge Strijkers Nederland bestaat uit strijkers van tussen de 12 en 18 jaar. Onder leiding van Nico Schippers spelen ze ‘Palladio’ van Karl Jenkins.

Het Cello Octet Amsterdam speelt een gedeelte uit hun voorstelling Cellokrijgers (co-productie met Oorkaan). De cellisten zitten niet keurig op hun stoel maar trekken gewapend met cello en strijkstok ten strijde.

Eric Vloeimans geeft een masterclass aan 5 jonge trompettisten, en laat alle kinderen in de studio meezingen.

Tapdanseres Doortje Peters brengt samen met pianiste Raluca Sabau een wel heel originele versie van de Turkse Mars van Mozart ten gehore.

Er is ook een heus orkest in de studio: het Nederlands Philharmonisch Orkest. Het orkest speelt o.l.v. Stijn Berkouwer een gedeelte van de jeugdvoorstelling ‘Welkom bij het Orkest’, met een speciale gastrol voor Floris Kortie. Floris laat de kinderen ervaren hoe overweldigend een live symfonieorkest kan zijn.

Paul Witteman en Mike Boddé kruipen samen achter de piano voor een potje à quatre mains.

Slagwerkgroep Percossa laat de kinderen lekker swingen en de heren gaan elkaar te lijf met boomwhackers.

Ster advertentie
Ster advertentie