Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 2 december

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 2 december

Paul Witteman ontvangt de Italiaanse meesterpianisten Enrico Pace & Igor Roma (foto), violiste Diamanda La Berge Dramm, gitarist Tim Beattie, zangeres Babette van Veen, gitarist Peter Tiehuis, het Alma Quartet en danseres Juul de Metz

De Italiaanse meesterpianisten Enrico Pace en Igor Roma hebben een sterke band met Nederland. Ze wonnen beiden het Liszt-Concours in Utrecht, respectievelijk in 1989 en 1996. Naast hun solocarrière treden ze vaak samen op met het grote repertoire voor twee piano’s. De twee virtuozen spelen een deel uit The Planets van Gustav Holst.

De violist Diamanda La Berge Dramm won eerder dit jaar de Dutch Classical Talent Award 2018! De razend-virtuoze Diamanda timmert aan de weg met het meest veeleisende moderne repertoire. In Podium Witteman speelt ze muziek van een van haar helden: de altviolist en componist Garth Knox. Hij heeft een serie nieuwe stukken aan haar opgedragen: Violin Spaces.

In Pauls Jonge Helden deze week de Canadese gitarist Tim Beattie die na omzwervingen in de Verenigde Staten in Nederland terecht kwam om te studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.

De debuut-cd van het Alma Quartet met de strijkkwartetten van Ervín Schulhoff maakte de afgelopen jaren veel indruk en kreeg een eervolle vermelding van de Preis der deutschen Schalplattenkritik 2017. In Podium Witteman treedt het Alma Quartet op met paaldanseres Juul de Metz.

Mike Boddé ziet de melancholie van de herfst heel mooi verklankt in een lied van Herman van Veen: ‘Weet je nog’. Hermans dochter Babette van Veen komt het lied zingen, samen met gitarist Peter Tiehuis.

In Podium Witteman Extra praat Emma van der Schalie met violist Diamanda La Berge Dramm over haar liefde voor Splendor, een concertpodium in Amsterdam dat wordt gerund door 50 musici. Splendor is voor haar een inspirerende plek waar veel van haar projecten ontstaan. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie