Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 2 februari

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 2 februari

Paul Witteman ontvangt barokhoboïst Marcel Ponseele & il Gardellino, pianist Julien Libeer en twee winnaars van het Nederlands Vioolconcours

In Pauls Jonge Helden horen we de winnaars van het Nederlands Vioolconcours 2020, dat de afgelopen weken plaatsvond in Utrecht. Het gaat om de kersverse winnaars van de categorieën Davina van Wely (14 t/m 17 jaar) en Oskar Back (t/m 26 jaar). Voor wie deze winnaars live willen horen, de komende tijd treden zij veelvuldig op door heel Nederland:

- Woensdag 5 februari 2020 – Lunchconcert in Het Concertgebouw, Kleine Zaal
- Vrijdag 7 februari 2020 – Lunchconcert in TivoliVredenburg, Hertz
- Woensdag 12 februari 2020 – Nieuwe Kerk Den Haag, Februari Festival
- Zaterdag 14 maart 2020 – Festival Jong Talent op Schiermonnikoog

Een van ’s werelds beste barokhoboïsten vereert ons met een bezoek: de Vlaming Marcel Ponseele. Samen met zijn ensemble il Gardellino speelt Ponseele muziek van de onbekende Duitse componist Johann Gottlieb Janitsch.

Pianist Julien Libeer (eveneens uit Vlaanderen) is al vaker te gast geweest in Podium Witteman. Op zijn nieuwe cd combineert hij de muziek van Bach en Béla Bartók. Hoewel deze componisten twee eeuwen uit elkaar liggen, ziet Libeer ze bijna als complementair. Daar willen we meer van weten!

In Podium Witteman Extra het concert Sei Solo, waarin violist Liza Ferschtman een verband legt tussen de muziek van Bach, Bieber en Bartók.

Kijk zondag 2 februari naar Podium Witteman op NPO 2

Ster advertentie
Ster advertentie