Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 15 december

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 15 december

Paul Witteman ontvangt klavierleeuw Wibi Soerjadi, chansonnier Philippe Elan, bas-bariton Joris van Baar, pianist Caspar Vos, het Berlage Saxophone Quartet en Fuse.

Meesterpianist Wibi Soerjadi beheerst als geen ander de drie-handen-techniek, een techniek waarmee Franz Liszt grote orkestwerken kon bewerken voor piano solo. Met deze techniek heeft Wibi al menig werk verrassend om weten te toveren. In Podium Witteman speelt hij een primeur: een bewerking van het geliefde tweede concert voor piano en orkest van Sergej Rachmaninov.

Pauls Jonge Held is deze week bas-bariton Joris van Baar. De 23-jarige zanger heeft een voorliefde voor het Engelse romantische lied. Hij zingt het prachtige ‘Silent Noon’ van Ralph Vaughan Williams, begeleid door pianist Caspar Vos.

Paul en Mike introduceren een nieuwe Melodie van de Maand: de Aria uit de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach. Het Berlage Saxophone Quartet speelt een lumineuze bewerking van dit meesterwerk.

Onze huisband Fuse is in de muziek gedoken van jazzpianist Keith Jarrett, die ooit wereldberoemd werd met The Köln Concert, een concertopname van een improvisatie voor piano solo. Fuse speelt een arrangement van een andere tophit van Keith Jarrett: ‘Hourglass Part 2’.

Chansonnier Philippe Elan toert momenteel door Nederland met een symfonieorkest. Op het programma o.a. ’La montagne’ van Jean Ferrat, in Nederland beter bekend als Het Dorp. Philippe Elan zingt de originele Franse versie, met Fuse en Mike op piano!

In Podium Witteman Extra kunt u kijken naar een gesprek van Hans Haffmans met Edo de Waart. De 78-jarige dirigent blikt terug op zijn lange internationale carrière. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Kijk om 18:10 uur naar Podium Witteman op NPO 2

Ster advertentie
Ster advertentie