Podium Witteman
NTR

Podium Witteman 16 december

  1. Klassiekchevron right
  2. Podium Witteman 16 december

Paul Witteman ontvangt sterviolist Daniel Rowland, cellist Maya Bogdanović, trompettist Lucienne Renaudin Vary, pianist Caspar Vos en The Choir of St. John's College Cambridge

Sterviolist Daniel Rowland reist als een globetrotter de wereld rond, maar deze maand strijkt hij neer in zijn geboortestreek in Overijssel. Daar organiseert hij eens in de twee jaar in het dorpje Het Stift een Midwinterfestival met veel kamermuziek. In Podium Witteman speelt hij samen met cellist Maja Bogdanović muziek van de Estse componist Pēteris Vasks.

In Pauls Jonge Helden deze keer een wereldster in wording: de Franse trompettist Lucienne Renaudin Vary. Zij heeft een al goed platencontract op zak en treedt overal ter wereld op – deze maand bijvoorbeeld in Japan. In Podium Witteman speelt Lucienne muziek van Oskar Böhme met pianist Caspar Vos. Lucienne speelt op 19, 22 & 23 december drie kerstconcerten in Nederland! Kijk hier voor meer informatie.

Zondag zou Ludwig van Beethoven 248 zijn geworden. Floris Kortie gaat het daarom hebben over de enorme invloed van Beethovens Negende Symfonie. Een monumentaal werk, voor zangsolisten, koor en orkest, met de vrijheidshymne Ode an die Freude. Voor de gelegenheid komt de Russische pianist Anna Fedorova Beethovens Mondscheinsonate spelen.

The Choir of St. John's College Cambridge is wereldberoemd om zijn uitvoeringen van traditionele Christmas Carols. Zo vlak voor Kerst kunnen we het niet beter krijgen. Het koor tourt de komende week door Nederland met een hele reeks kerstconcerten! Kijk hier voor meer informatie.

In Podium Witteman Extra gaat Emma van der Schalie in gesprek met hoboïst Han de Vries. De Vries is gestopt in 2004 en wordt nog altijd gezien als Nederlands grootste hoboïst. Hij heeft een deel van zijn prachtige collectie blaasinstrumenten onlangs aan het Rijksmuseum geschonken. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Ster advertentie
Ster advertentie