Podium Witteman
NTR

Kijk terug: Podium Witteman 10 februari

  1. Klassiekchevron right
  2. Kijk terug: Podium Witteman 10 februari

Paul Witteman ontvangt bioloog Midas Dekkers, Amsterdam Sinfonietta, cabaretduo Yentl en De Boer, gitarist Izhar Elias, marimbisten Dominique Vleeshouwers en Rainice Lai, de kersverse winnaar van de YPF Piano Competition 2019 en Fuse!

Zijn dieren muzikaal? Deze vraag houdt de gemoederen bezig. Bioloog, schrijver en tv-presentator Midas Dekkers denkt van wel. Want waarom huilen wolven anders zo mooi? Daarnaast houdt hij ontzettend van muziek. Hij is een grote fan van romantische gitaarmuziek. Gitarist Izhar Elias komt voor hem spelen.

Pauls Jonge Helden heeft deze keer een speciale gast. De finale van de YPF Piano Competition 2019 bereikt zijn ontknoping vlak voor Podium Witteman. Meteen na de bekendmaking stapt de winnaar in een taxi op weg naar onze studio.

Amsterdam Sinfonietta doet veel bijzondere projecten. Dit keer komt het strijkorkest samen met jong strijkerstalent van het Conservatorium van Amsterdam. We horen Souvenir de Florence van Tsjaikovski, toevallig ook de begintune van Podium Witteman!

Mike Boddé heeft het muzikale cabaretduo Yentl en De Boer uitgenodigd voor een uitvoering van een favoriet nummer: A Book Of Love van Peter Gabriel. En Fuse speelt mee!

Fuse speelt Orawa van de Poolse componist Wojciech Kilar. Orawa is de naam van een streek én een rivier, in het grensgebied van Polen en Slowakije. Fuse speelt het stuk - dat origineel voor strijkorkest is geschreven - samen met twee marimbisten: Dominique Vleeshouwers en Rainice Lai!

Floris heeft het over Don Shirley - een zwarte Amerikaanse klassieke pianist die carrière maakte in het Amerika van de jaren vijftig en zestig, temidden van rassenscheiding en openlijk racisme. Er is een grote Hollywoodfilm over hem gemaakt: Green Book. Daarin volgen we Don Shirley op tournee door de Zuidelijke staten van de VS, samen met zijn witte chauffeur en bodyguard. Benieuwd naar de muziek? Luisteren kan via Spotify:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekijk de uitzending:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie