Podium
NTR

Berliner Philharmoniker geeft concert voor 1000 man

  1. Klassiekchevron right
  2. Berliner Philharmoniker geeft concert voor 1000 man

Het culturele leven ligt in veel landen stil. Musea zijn gesloten en ook de meeste concertzalen zijn niet voor publiek toegankelijk. In Berlijn was de zaal afgelopen weekend wel open voor publiek.

De Berliner Philharmoniker trad onder leiding van Kirill Petrenko op voor 1000 man! Bijna de helft van de stoelen is bezet. Het concert maakt deel uit van een proefproject waaraan nog meer instellingen in Berlijn mee doen, zoals de Deutsche Oper, de Volksb├╝hne en een uitvoering van Le Nozze di Figaro onder leiding van Daniel Barenboim.

Wie naar het concert kwam, moest zich legitimeren en een negatief testresultaat van diezelfde dag overhandigen. De vraag rijst of het wel verantwoord is zoveel mensen toe te laten, maar het Berlijnse project probeert een manier te vinden waarop live-kunstbeleving weer zinvol wordt. Als deze proef goed gaat, zal het organiseren van live-kunst op een veilige manier weer mogelijk worden.

Voor de musici was het fantastisch weer voor publiek te kunnen spelen en het publiek was heel enthousiast. Een recensent merkt op dat het publiek nog klapte toen het orkest al van het podium verdwenen was.

De stream van dit concert is online te zien op 2e paasdag.

Ster advertentie
Ster advertentie