Podium
NTR

Operadagen Rotterdam deelt prijzen uit

  1. Klassiekchevron right
  2. Operadagen Rotterdam deelt prijzen uit

De Nederlandse Operadagen Rotterdam zijn nog maar net begonnen, maar de Operadagen Awards zijn al uitgereikt. De onderscheidingen gaan naar opera-en muziektheatermakers als erkenning voor hun bijdrage aan het genre. Dit jaar gingen de awards naar onder anderen bariton Michael Wilmerink en het Nederlands Kamerkoor. Sopraan Claron Mcfadden ontving de oeuvreprijs.

Het Nederlands Kamerkoor ontvangt de award voor z’n gedurfde keuzes, de hoge artistieke kwaliteit en de spannende samenwerkingen van het koor, aldus de jury.
Diezelfde jury zegt over de Colombiaans-Nederlandse bariton Michael Wilmering onder indruk te zijn over de snelheid waarmee de zanger de Nederlandse podia verovert, met zowel vertolkingen als eigen projecten. Wilmering verdiept zich graag in de liedkunst, en is te zien in opera’s en in eigen projecten.

En sopraan Claron McFadden ontvangt de oeuvreprijs. Een quote uit het juryrapport: “Een omschrijving van haar betekenis voor het opera- en muziektheaterlandschap in Nederland – en ver daarbuiten – kan enkel superlatieven bevatten. Met onuitputtelijke energie en ruimhartige medemenselijkheid verkent zij telkens weer nieuwe horizonten in de podiumkunst.”

Ster advertentie
Ster advertentie