Podium
NTR

Opera Zuid maakt 'Opera van het Jaar 2022' volgens concertgangers

foto: Opera Zuid / Joost Milde
  1. Klassiekchevron right
  2. Opera Zuid maakt 'Opera van het Jaar 2022' volgens concertgangers

Hun productie van Lady in the dark van Kurt Weill was de favoriet bij lezers van operamagazine Place de l'Opera. Lady in the dark kreeg bijna de helft van de 1.200 stemmen.

175 kostuums

Intendant Waut Koeken geeft zijn reactie aan Podium: “Ik ben waanzinnig verrast en ongelooflijk trots. De uitverkiezing is een grote boost voor iedereen, want het was een grote uitdaging om met dit piepkleine team de opera op het toneel te krijgen. Maar wie de opera gezien heeft, weet: het was ook echt een feest."

De voorstelling ontving grote lof voor alle kostuums. In totaal zijn maar liefst 175 kostuums gemaakt en in dit filmpje van 1Limburg vertellen ze daar meer over.

Verrassende kaskraker

Kurt Weill lijkt een verrassende kaskraker, aangezien hij geen traditionele operacomponist is. Waut Koeken zag er toch potentie in: "Toen we drie jaar geleden het idee ontwikkelden was er ook wel bezorgdheid. Het traditionele operapubliek kent Kurt Weill niet, maar de muziek zou ook te ingewikkeld zijn voor het musicalpubliek. Waanzinnig mooi dat een werk uit minder bekend repertoire volle zalen trekt. Er is bereidheid bij het brede publiek om die opera’s te herontdekken.”

De hoofdrollen in Lady in the dark werden vertolkt door Maartje Rammeloo en Sylvia Poorta. De regie was in handen van Anna Pool. Philharmonie zuidnederland, onder leiding van David Stern, verzorgde de muziek.

Opera Zuid liet Händels Giulio Cesare van de Nederlandse Reisopera achter zich, daarna drie producties van De Nationale Opera.

Ster advertentie
Ster advertentie