Podium
NTR

Recordbedrag voor Beethovenbrief

  1. Klassiekchevron right
  2. Recordbedrag voor Beethovenbrief

Een brief van componist Ludwig van Beethoven heeft afgelopen vrijdag in een veilinghuis in Dallas Texas ongeveer 230.000 EURO opgebracht. Dat is vier keer meer dan het veilinghuis had gedacht en tevens het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een brief van Beethoven.

Volgens een woordvoerder van het veilinghuis was het een complete verassing. Maar omdat de componist in deze brief praat over zijn muziek, waren veel mensen geïnteresseerd, vermoedt het veilinghuis.

In de handgeschreven brief vraagt ​​Beethoven aan ene heer von Baumann om de bladmuziek voor een pianotrio terug te geven. Hij belooft ze binnen een paar dagen samen met een vioolsonate terug te sturen. Het document was een beetje gekreukt en vergeeld, maar over het algemeen in goede staat.

De nieuwe eigenaar van de brief is een pianist die anoniem wil blijven. Het document betekent veel voor haar. “Beethoven was in mijn jeugd mijn toevluchtsoord.” Liet de bieder aan het veilinghuis weten. Twee jaar geleden kocht ze op een veiling ook al een haarlok van Beethoven.
Ze wil de brief nalaten aan de muziekschool in New York waar ze studeerde.

Kijk hier voor de brief en beelden van de veiling.

Beeld: Heritage Auctions/dpa

Ster advertentie
Ster advertentie