Podium
NTR

Orgelconcert 'nieuwe' orgel Westerkerk

  1. Klassiekchevron right
  2. Orgelconcert 'nieuwe' orgel Westerkerk

Zaterdagavond wordt het hoofdorgel in de Westerkerk in Amsterdam, na restauratie, tijdens een ‘pre-inauguratieconcert’ in gebruik genomen. Organist Evan Bogerd geeft morgenavond om 20.00 een concert dat via het YouTube-kanaal van de kerk wordt uitgezonden.

Afgelopen maanden werd er groot onderhoud verricht aan het 17e-eeuwse Duyschotorgel. Zo werden alle 3.800 orgelpijpen uit het orgel gehaald en schoongemaakt. Volgens de Westerkerk verkeert het orgel weer in topstaat. Een officieel moment voor ingebruikname van het orgel met publiek is nu natuurlijk niet mogelijk. Maar de organist van de Westerkerk, Evan Bogerd, stelt het geduld van de liefhebbers niet langer op de proef.

“Het hoofdorgel laten zwijgen tot een ingebruiknameconcert daadwerkelijk kan worden georganiseerd, is natuurlijk geen optie. Velen hebben immers uitgekeken naar het moment dat dit prachtige orgel weer klinkt.”

Zaterdag 18 april om 20.00 uur kun je het pre-inauguratieconcert van organist Evan Bogerd op het gerestaureerde orgel van de Westerkerk in Amsterdam hier bekijken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie