Podium
NTR

Lotte de Beer nieuwe directeur Volksoper Wien

  1. Klassiekchevron right
  2. Lotte de Beer nieuwe directeur Volksoper Wien

De Nederlandse operaregisseur Lotte de Beer wordt vanaf september 2022 de nieuwe directeur van de Volksopera Wenen. Ze is hiermee de eerste vrouw die deze functie gaat bekleden bij het operahuis. "Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de opera van de toekomst."

Lotte de Beer laat in een reactie weten heel blij te zijn met de benoeming. “Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan de opera van de toekomst. Wanneer tijden veranderen, verandert ook het soort kunst dat mensen nodig hebben. Ik ben er stellig van overtuigd dat de Volksoper - het operahuis voor het volk - met zijn veelzijdigheid het ideale podium is in deze turbulente tijden. Mijn doel zal zijn bruggen te slaan tussen innovatie en traditie en tegelijkertijd de wereld te inspireren, ” aldus Lotte de Beer.

Ze volgde de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2015 won ze de International Opera Award in de categorie Nieuwkomer. Ze was te gast bij meerder Europese operahuizen, het Holland Festival en bij De Nationale Opera. Begin van dit jaar was ze opnieuw genomineerd voor de International Opera Award, ditmaal in de categorie beste regisseur.
De Beer is tevens oprichter van Operafront. Het gezelschap wil eigentijdse operavoorstellingen brengen en hiermee een nieuw publiek bereiken.

Lotte de Beer volgt hiermee de 66-jarige Robert Meyer op, die sinds 2007 de leiding heeft over het operahuis in Wenen.

Ster advertentie
Ster advertentie