Podium
NTR

Holland Festival komt met online editie

  1. Klassiekchevron right
  2. Holland Festival komt met online editie

Het Holland Festival, dat aankomende juni zou plaatsvinden, heeft lang gewacht, maar gooide ook vandaag de handdoek in de ring. Het internationale evenement wordt afgelast, maar ze komen wel met een online-editie.

“Kunst doet ertoe. Juist doordat we het moeten missen, beseffen wij en ons publiek des te meer hoe belangrijk het is om naar voorstellingen en concerten te kunnen kijken en luisteren als collectieve ervaring. Daarom onderzoekt de festivalorganisatie naar alternatieve manieren om in juni toch een deel van het programma te kunnen tonen. Met onder meer streamings, films, radio-opnames, vlogs en blogs en podcasts laten de makers zien waarmee zij bezig zijn. Het festival zal online te volgen zijn onder de titel Holland Festival 2.0-2.0. Ook voor deze editie is het verbindende thema: In pursuit of the we, dat in deze tijd van ‘social distancing’ relevanter is dan ooit.”

Emily Ansenk, directeur van het festival: “Het festival dat artist driven is en de kunstenaars altijd centraal stelt, realiseert zich dat veel van hen maanden en jaren hebben gewerkt aan prachtige producties die niet of pas later te zien zullen zijn. Het Holland Festival spreekt nadrukkelijk zijn steun uit aan de betrokken makers, artiesten en gezelschappen. Wij zullen onder andere coproductiebijdragen die al zijn besteed, betalen.”


Ster advertentie
Ster advertentie