Podium
NTR

Prijzenregen in Duitsland

foto: Georg Lichtensteger
  1. Klassiekchevron right
  2. Prijzenregen in Duitsland

De winnaars van 2 Duitse prijzen zijn bekend gemaakt.

De Georg Philipp Telemann prijs 2021 is toegekend aan violist Elisabeth Wallfisch. Zij ontvangt de prijs omdat zij als violist, ensemble leider en docent de muziek van Telemann wereldwijd voor een groter publiek toegankelijk heeft gemaakt. Elisabeth Wallfisch, nu 69 jaar, heeft zich gedeeltelijk teruggetrokken uit het concertleven, maar tijdens de uitreiking van de Telemann prijs zal zij optreden met het Freiburger Baroque Orchester. De Telemann prijs werd eerder uitgereikt aan onder meer dirigent Nikolaus Harnoncourt en fluitist Dorothee Oberlinger.

En er zijn meer prijswinnaars in Duitsland:
Gisteren is de Bayerischen Staatspreis für Musik 2020 uitgereikt aan tubaspeler Andreas Martin Hofmeir en de Bamberger Symphoniker.

Andreas Martin Hofmeir (43 jaar) studeerde in Berlijn, Stockholm en Hannover en speelde tijdens zijn studie al bij de Berliner Philharmoniker, het Gewandhuasorchester Leipzig en de Wiener Philharmoniker. Sinds 2006 geeft hij les aan de Universität Mozarteum in Salzburg.

De Bamberger Symphoniker werd in 1946 opgericht door voormalig leden van het Philharmonisch Orkest van Praag. De Bamberger Symphoniker organiseert elke drie jaar een dirigeerconcours met muziek van Gustav Mahler. Jakob Hrusa is sinds 2016 chef-dirigent van het orkest.

De Bayerischen Staatspreis had eigenlijk eind 2020 uitgereikt moeten worden, maar de corona-pandemie gooide roet in het eten.

Ster advertentie
Ster advertentie