Podium
NTR

John Malkovich speelt Sergiu Celibidache in film

foto: Petr Novák, Wikipediafoto: Petr Novák, Wikipedia
  1. Klassiekchevron right
  2. John Malkovich speelt Sergiu Celibidache in film

De Amerikaanse acteur John Malkovich gaat de rol van dirigent Sergiu Celibidache spelen in een biografische film over de Roemeense dirigent. Het script wordt geschreven door Serge Ioan Celibidache, de zoon van de dirigent.

John Malkovich, onder meer bekend van de Netflix-serie The New Pope – speelt de oudere Celibidache, en daar is hij blij mee: “Celibidache was een uniek talent en wordt beschouwd als één van de grote dirigenten van de vorige eeuw. Het zal een uitdagende en fascinerende reis worden hem in zijn latere jaren te spelen,” aldus Malkovich. Wie de dirigent in zijn jongere jaren gaat spelen, is nog niet bekend.

De titel van de film is The Yellow Tie en symboliseert het gevoel van liefde voor het vaderland, het verlangen terug te gaan naar de plaats waar je vandaan komt.

Celibidache had een gele strik gekregen van zijn vader. Toen Celibidache zijn vader vertelde dat hij een internationale muzikale carrière nastreefde en dat hij Boekarest zou verlaten, zei zijn vader dat de gele strik in Roemenië moest blijven.

De opnames van de film vinden in de zomer van 2022 plaats in Roemenië. De film zal eind 2023, begin 2024 in de bioscopen te zien zijn.


Ster advertentie
Ster advertentie