Podium
NTR

Dirigent James Gaffigan naar Komische Oper Berlin

foto: wikipedia
  1. Klassiekchevron right
  2. Dirigent James Gaffigan naar Komische Oper Berlin

'De Komische Oper Berlin is een uniek cultureel centrum en een toevluchtsoord voor mensen van over de hele wereld.'

De Amerikaanse dirigent James Gaffigan, vaste gastdirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest, wordt vanaf 2023 de nieuwe chef bij de Komische Oper in Berlijn. Dat is vandaag bekendgemaakt.

Volgens de directie past Gaffigan uitstekend bij het operahuis. “Hij is een teamspeler, jong en nieuwsgierig, maar toch ervaren. Zijn brede repertoire en veelzijdigheid zullen ook in de komende jaren van grote waarde zijn. We zijn blij en dankbaar, zowel vanuit persoonlijk als artistiek oogpunt!”

James Gaffigan reageert ook opgetogen: “Toen ik voor het eerst naar Berlijn kwam, voelde ik meteen dat de stad iets gemeen had met mijn geboortestad New York City. Beide steden staan open voor alle mensen, ongeacht culturele of sociale afkomst, ongeacht geslacht of identiteit. En in het hart van deze stad ligt de Komische Oper Berlin, een uniek cultureel centrum dat een toevluchtsoord is voor mensen van over de hele wereld.”

James Gaffigans contract bij de Komische Oper Berlin begint in de herfst van 2023 en loopt vier jaar tot de zomer van 2027.

De Komische Oper Berlin is opgericht in 1892 en een van de belangrijkste operahuizen in Duitsland.

Ster advertentie
Ster advertentie