Podium
NTR

Gustavo Gimeno verlengt contract in Toronto

foto: Marco Borggrevefoto: Marco Borggreve
  1. Klassiekchevron right
  2. Gustavo Gimeno verlengt contract in Toronto

Het Toronto Symphony Orchestra heeft aangekondigd dat het contract van chef-dirigent Gustavo Gimeno wordt verlengd tot en met het einde van seizoen 2029-2030. Gustavo Gimeno bekleedt de rol van chef-dirigent in Toronto sinds 2020/2021. Hij is de tiende chef van het orkest, dat volgend jaar het 100-jarig jubileum viert.

Mark William, zakelijk leider van het orkest, zegt: “Ik ben blij dat de sterke relatie die Gustavo als artistiek leider en ik als zakelijk leider hebben opgebouwd, wordt voortgezet tot het einde van dit decennium.” Ook de concertmeester van het orkest is verheugd dat de samenwerking met Gimeno wordt voortgezet. “Sinds de eerste ontmoeting met maestro Gimeno was het duidelijk dat hij het vermogen bezat ons te helpen onze artistieke mogelijkheden te verkennen.”

Gustavo Gimeno is ook chef-dirigent van het Orchestre Philharmonique de Luxembourg en vanaf 2025 wordt hij ook chef-dirigent van het Teatro Real in Madrid. Van 2001 tot 2013 was hij solo-slagwerker van het Concertgebouworkest. Hij studeerde orkestdirectie in Amsterdam en volgde lessen bij Ed Spanjaard, Hans Vonk en Ivan Fischer. Hij assisteerde Claudio Abbado bij het Orchestra Mozart en Mariss Jansons bij het Concertgebouworkest. Zijn debuut als dirigent bij het Concertgebouworkest was in 2014.

Ster advertentie
Ster advertentie