Podium
NTR

Holland Festival en jeugdorkesten boos op Raad voor Cultuur

  1. Klassiekchevron right
  2. Holland Festival en jeugdorkesten boos op Raad voor Cultuur

Eerder deze maand, op 4 juni, kwam de Raad voor Cultuur met adviezen voor de verdeling van 4-jarige rijkssubsidie binnen de Basisinfrastructuur. Het leverde blije gezichten op, maar ook boze organisaties.

Eén daarvan is het Holland Festival, zo meldt Het Parool. Het festival vindt het volkomen onterecht - en tegen de afspraken in - dat de Raad de subsidie wil verlagen met 500.000 euro. In een brief aan de Tweede Kamer spreekt het festival van “onbehoorlijk bestuur”.

Ook de stichting Nationale Jeugdorkesten Nederland - NJON - is boos. De stichting had 625.000 euro aangevraagd. Advies van de Raad: 0 euro subsidie.

In een open brief zeggen de jeugdorkesten geschokt te zijn over “de vele slordigheden en onwaarheden” in de onderbouwing. De Raad ziet een gebrek aan vernieuwing en een minimale uitwerking van educatie en participatie. Ook zou de NJON haar musici niet eerlijk belonen.

“Verbijsterend” en “feitelijk onjuist”, zegt de orkestenorganisatie. De NJON eist rectificatie en hoopt natuurlijk alsnog subsidie te krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie