Podium
NTR

Patiëntjes Sophia Kinderziekenhuis ontdekken orkest

foto: Rotterdams Philharmonisch Orkestfoto: Rotterdams Philharmonisch Orkest
  1. Klassiekchevron right
  2. Patiëntjes Sophia Kinderziekenhuis ontdekken orkest

Sinds gisteren kunnen jonge patiënten van het Erasmus Medisch Centrum Sophia (ook bekend als het Sophia kinderziekenhuis) in Rotterdam op afstand kennis maken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het orkest ontwikkelde daarvoor de 'Orkestontdekker'.

Met een Virtual Reality-bril op kunnen kinderen virtueel een kijkje nemen op het podium tussen de musici. Ze kunnen instrumenten van dichtbij bekijken en luisteren naar verschillende uitvoeringen van het orkest.

Het kinderziekenhuis, onderdeel van het Erasmus Medisch Centrum, is er blij mee: "Wij doen al jaren onderzoek naar muziek als medicijn", zegt een woordvoerder, "en het is bewezen dat dit zorgt voor pijn- en stressvermindering. Voor onze patiënten is een concertbezoek niet altijd vanzelfsprekend, en op deze manier kunnen ze het orkest toch beleven en even vergeten dat ze in het ziekenhuis liggen."

Het orkest en het Erasmus Medisch Centrum werken al langer samen. Met een derde partner, de Erasmus Universiteit, investeren ze in onderzoek. Het doel is meer te leren over het effect van muziek op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Ster advertentie
Ster advertentie