Podium
NTR

Martijn Dendievel (28) chef van Symfonieorkest Vlaanderen

foto: Thomas Beyerlein
  1. Klassiekchevron right
  2. Martijn Dendievel (28) chef van Symfonieorkest Vlaanderen

De verjonging in dirigentenwereld zet zich voort: het Symfonieorkest Vlaanderen heeft de 28-jarige Martijn Dendievel benoemd tot chef-dirigent vanaf 2026. Dendievel is straks de eerste Belgische chef-dirigent in twintig jaar die voor het Vlaamse orkest staat. Hij volgt de Estse Kristiina Poska op.

"Martijn symboliseert waar Symfonieorkest Vlaanderen voor staat: trots op onze herkomst, bijzonder ambitieus, benaderbaar, breed geïnteresseerd en met een open blik op de wereld”, zegt orkestdirecteur Jos Roeden in een persbericht.

Rijzende ster

Via talentontwikkelingsprogramma's van Symfonieorkest Vlaanderen heeft Dendievel zich kunnen ontwikkelen, schrijft het orkest verder. Vanaf 2018 was hij daar ook al assistent-dirigent. Dendievel is volgens het orkest een rijzende ster: de prestigieuze prijs die hij in 2021 won (Deutsche Dirigentenpreis) bewijst dat.

Dendievel spreekt zijn dank uit voor zijn benoeming: "Het is dankzij dit orkest dat ik vandaag sta waar ik sta als dirigent. De feedback, steun en open conversaties met alle leden van het orkest hebben mij tot een betere dirigent en tot een beter mens gemaakt. Ik kijk enorm uit naar de toekomst met dit orkest."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie