Podium
NTR

Liveradio tijdens de Dag van de Componist

foto: Michiel van Nieuwkerk
  1. Klassiekchevron right
  2. Liveradio tijdens de Dag van de Componist

Op zaterdag 18 juni vindt voor het eerst de Dag van de Componist plaats. Door het hele land klinkt muziek van in Nederland actieve componisten, natuurlijk vanuit concertzalen en theaters, maar ook vanaf klokkentorens, op straat en in huiskamers. NPO Radio 4 is er live bij in TivoliVredenburg in Utrecht en verslaggevers reizen de muziek in het land achterna.

De dag begint om 10:00 uur met een compositie van Martin Fondse, de Componist des Vaderlands. Hij schreef voor de gelegenheid een 400 meter lange grafische partituur die door het stationsgebied van Utrecht naar TivoliVredenburg slingert. De muziek wordt gespeeld door kinderen, musici en voorbijgangers.

foto: Michiel van Nieuwkerk

Componist des Vaderlands Martin Fondse

De NTR ZaterdagMatinee, Podium Op Zaterdag, NTR Opera Live en Vrije Geluiden zenden vanaf 14:00 uur live uit vanuit TivoliVredenburg. De programma's kiezen voor de gelegenheid voor muziek die naadloos bij het thema past. Bovendien is er aandacht voor livemuziek en komen er verschillende componisten langs voor een interview.

Verslaggevers reizen met hun opnameapparatuur naar andere plekken in het land waar muziek klinkt zodat we zoveel mogelijk van de sfeer kunnen proeven op de radio. Online houden we een liveblog bij met de bijzondere momenten uit de uitzendingen én met exclusieve kijkjes achter de schermen.

Bezig met ophalen van live blog..

Deze eerste editie van de Dag van de Componist wordt georganiseerd vanwege het 111-jarige jubileum van het Genootschap Nederlandse Componisten (Nieuw Geneco) en de kersverse samenwerking van componisten en organisatoren in het netwerk en platform New Music NOW. Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement met een landelijke spreiding en een zeer divers aanbod van muziekstijlen.

Ster advertentie
Ster advertentie