Podium
NTR

Finse dirigent Tarmo Peltokoski (22) krijgt er nóg een baan bij

foto: Peter Rigaud
  1. Klassiekchevron right
  2. Finse dirigent Tarmo Peltokoski (22) krijgt er nóg een baan bij

De jonge Finse dirigent Tarmo Peltokoski wordt vanaf 2024 chef bij het Orchestre National du Capitole de Toulouse in Frankrijk.

Jonge dirigenten zijn populair en orkesten zijn er tegenwoordig als de kippen bij om ze te ‘reserveren’. Want heb je ze in huis, dan ben je in veel gevallen van succes, maar in ieder geval van aandacht verzekerd.

Eén van die jonge dirigenten is de 22-jarige Fin Tarmo Peltokoski. Door het Rotterdams Philharmonisch Orkest dit najaar 'gereserveerd' als vaste gastdirigent vanaf aankomend seizoen. Maar hij krijgt er een serieuze baan bij: hij wordt chef-dirigent bij een groot orkest in Frankrijk: het Orchestre National du Capitole de Toulouse. Gelukkig niet ook aankomend seizoen, maar een jaartje later, vanaf 2024. Kan hij eerst nog even rustig kennismaken met het Rotterdamse orkest.

De jonge Fin is momenteel chef bij het Nationaal Symfonieorkest van Letland. Daarnaast is hij ook vaste gastdirigent bij de Deutsche Kammerphilharmonie Bremen. In Toulouse volgt hij vanaf 2024 de Russische dirigent Tughan Sokhiev op.

Toen afgelopen september bekend werd dat Peltokoski aankomend seizoen vaste gastdirigent wordt bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest, sprak Hans Haffmans met hem in Podium.

Tarmo Peltokoski

Ster advertentie
Ster advertentie