Podium
NTR

Versoepeling aantal bezoekers evenementen

  1. Klassiekchevron right
  2. Versoepeling aantal bezoekers evenementen

Woensdag 24 juni gaven premier Rutte en minister De Jonge voorlopig hun laatste persconferentie over de coronamaatregelen. De beperking op het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten wordt onder voorwaarden opgeheven. En dat is goed nieuws voor de kunstensector.

  • Aanvankelijk zou dat aantal vanaf 1 juli worden opgerekt van 30 naar 100 personen. Maar nu gelden na 1 juli geen beperkingen meer op het aantal aanwezigen, zolang er 1,5 meter afstand wordt gehouden en er vooraf een gezondheidscheck wordt gedaan.
  • Voor wat betreft bijeenkomsten in de buitenlucht, gelden dan ook geen beperkingen meer. Mits er voldoende afstand gehouden kan worden en de gezondheidscheck wordt gedaan. Wordt die check niet gedaan, dan geldt een maximum van 250 aanwezigen.
  • Voor alle bijeenkomsten wordt reserveren wel verplicht. Dat is weer belangrijk om bij een eventuele uitbraak snel bron- en contactonderzoek te kunnen doen.
  • Het is niet de bedoeling dat er nu ineens weer grote popfestivals gehouden worden, maar een klassiek concert in een park zou wel weer moeten kunnen. Ook zanggroepen mogen met voldoende afstand weer repeteren en concerten geven.

Reactie van Jacob van der Vlugt van het Concertgebouw in Het Parool:

“Wij zijn enorm blij dat we binnenkort weer meer mensen mogen verwelkomen. Liefhebbers van klassieke muziek snakken ernaar om weer bij ons langs te komen. We hebben onlangs negen zomersessies in de verkoop gedaan, maar dan praat je over honderd kaarten per voorstelling. Die waren in een mum van tijd uitverkocht. Wij gaan vanavond goed naar de premier luisteren en dan zullen de komende dagen in het teken staan van het met man en macht opstellen van nieuwe protocollen.”

Ster advertentie
Ster advertentie