Podium
NTR

Britse nonnen veroveren hitparade met gregoriaanse liederen

foto: Chris O’Donovan
  1. Klassiekchevron right
  2. Britse nonnen veroveren hitparade met gregoriaanse liederen

Als je straks op zoek gaat naar een kerstcadeau, kunnen wij alvast een tip geven: een cd met Gregoriaanse liederen gezongen door 23 nonnen van het Arme Klarenklooster in Zuid-Engeland. Tja, kan dat wat zijn? Jazeker, in Engeland hebben ze de hitparades voor klassieke muziek al veroverd. De cd ‘Light for the World’ is volgens kenners een echte topper.

De zusters in de leeftijd van 40 tot 90 namen de cd op ‘als een antigif tegen de angst en het isolement van de coronaepidemie’.
Van zenuwslopende opnames was geen sprake, volgens een zuster: “Voor ons was het gewoon. Wij zingen zeven keer per dag die liedjes in onze kapel waar de cd is opgenomen.”
Het succes heeft de zusters wel overdonderd. “Maar ons leven zal in geen geval veranderen. Optredens gaan we ook niet doen. En de opbrengst van de cd zal nuttig besteed worden”, aldus een zuster.

De communiteit van het klooster telt 23 clarissen. Zij leven, werken, lachen en bidden volgens de regel die de heilige Clara van Assisi opstelde en in 1253 pauselijke goedkeuring kreeg.

Bekijk de trailer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie