Podium
NTR

James Levine gaat weer dirigeren

  1. Klassiekchevron right
  2. James Levine gaat weer dirigeren

De Amerikaanse dirigent James Levine gaat weer aan de slag. Dat blijkt uit de seizoenspresentatie van het jaarlijkse operafestival in het Italiaanse Florence, de Maggio Musicale Fiorentino. De in ongenade gevallen Levine is door zijn collega Zubin Mehta teruggehaald om in januari een concertante uitvoering te dirigeren van ‘La damnation du Faust’ van Hector Berlioz.

De 77-jarige Levine werd in 2018 ontslagen door de Metropolitan Opera in New York, wegens seksueel misbruik en intimidatie van meerdere medewerkers. Dat ontslag leidde tot een moddergevecht en een rechtszaak, wat zeg ik, rechtszakén, want beide partijen klaagden elkaar aan. Vorig jaar augustus wist Levine dit gevecht in stilte te schikken met het operahuis, waar hij maar liefst 40 jaar lang had gewerkt.

Nu heeft zijn collega-dirigent Zubin Mehta, hem dus teruggehaald om te komen dirigeren in Florence. Na ‘La damnation du Faust’ staan later nog ‘Ein deutsches Requiem’ van Brahms en enkele symfonieën van Mozart op het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie