Podium
NTR

Cultuurdebat Tweede Kamer: festivals willen meer geld

  1. Klassiekchevron right
  2. Cultuurdebat Tweede Kamer: festivals willen meer geld

27 juni, 17.00 begon het Tweede-Kamer-debat over het cultuurbeleid voor de periode 2021-2024. In de commissie ‘Cultuur’ worden de uitgangspunten van dat beleid besproken, die zijn voorgesteld door cultuurminister Ingrid van Engelshoven. Haar brief verscheen eerder deze maand.

In aanloop naar het debat lieten cultuurorganisaties natuurlijk van zich horen, in de hoop de kamerleden te beïnvloeden. Gisteren kwamen theatermakers met een brandbrief en vorige week lieten festivals al van zich horen. De organisatie van podiumkunsten-festivals vindt dat er 3 tot 7 miljoen euro bij moet, om te voorkomen dat er festivals wegvallen en er daardoor “veel vernieuwing verloren gaat”.

Een belangrijk thema in het debat is ‘fair practice’: eerlijke betaling voor mensen in de cultuursector. Iedereen is er voor en minister nam het in haar plannen op. Fijn, reageerde Kunsten ‘92, een grote koepel van kunstorganisaties vorige week. Maar dan moet er wel meer geld bij. In Trouw vandaag een groot artikel over dit onderwerp.

Het Tweede Kamerdebat op 27 juni duurt tot 22 uur en is in die periode live te volgen

Ster advertentie
Ster advertentie