Podium
NTR

Gergiev voorlopig niet welkom in Rotterdam

foto: Alberto Venzago
  1. Klassiekchevron right
  2. Gergiev voorlopig niet welkom in Rotterdam

Het Rotterdam Philharmonisch Orkest schort de samenwerking met hun voormalig chef-dirigent Valéry Gergiev op.

Het persbericht vermeldt: "Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het bestuur van Rotterdam Philharmonic Festivals (organisator van het Gergiev Festival) hebben met ontzetting kennisgenomen van de Russische inval in Oekraïne. In het geval dat Valéry Gergiev niet openlijk afstand neemt van het handelen van president Poetin in Oekraïne, zien wij ons genoodzaakt de concerten met hem te annuleren."

In mei stonden concerten gepland met Gergiev en pianist Yuja Wang. Zij zouden spelen in De Doelen, het Muziekgebouw in Eindhoven en in Brussel. Het is onbekend of er een vervangende dirigent wordt gevonden.

Ook zal het Gergiev Festival in september geen doorgang vinden. Dit meerdaagse festival zou in september plaatsvinden en staat altijd in het teken van de Russische muziek en de jarenlange samenwerking tussen Gergiev en het orkest.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samen in actie voor Oekraïne

De mensen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig. Geef voor voeding, onderdak, medische zorg en schoon drinkwater. Via de onderstaande button kom je op de site van Giro555 waar je kunt doneren. Of ga naar onze overzichtspagina.

Geef nu aan Giro555 Home 'Samen in actie voor Oekraïne'

Ster advertentie
Ster advertentie